Lofsan

Operation Smile och En konsert som sprider leenden

Insamlingsstiftelsen Operation Smile Sverige grundades 2010 och är en politiskt och religiöst obunden hjälporganisation. Operation Smile Sverige samarbetar med Operation Smile International, som sedan starten 1982 opererat över 160 000 barn och ungdomar med ansiktsdeformiteter, främst läpp-, käk- och gomspalt, men i vissa fall även brännskador och tumörer. Dessa barn, som ofta haft problem att äta och tala och som kanske gömts undan eller stötts ut av omgivningen, har nu fått en ny chans i livet.

Operation Smile finns idag i drygt 60 länder och har över 5000 medicinska volontärer som delar med sig av sin tid och sin kunskap för att kunna erbjuda barn i utvecklingsländer en operation utan kostnad för deras familjer. Årligen opereras drygt 15 000 barn. En operation tar mindre än en timme och behöver inte kosta mer än 2400 kronor.

Operation Smiles volontärer arbetar alltid tillsammans med lokal personal under de så kallade medicinska uppdragen och genom att bidra med utbildning, utrustning och finansiella resurser byggs lokala, självförsörjande kliniker upp. Idag finns ett flertal sådana kliniker runt om i världen som, utöver operation, även kan erbjuda tandvård, logopedi och psykologiskt stöd till barnen.

Det finns flera svenska företag som ekonomiskt stödjer Operation Smile; Loppi.seEkoleko och Ticnet är sådana företag. Den 29/11 kl 19.00 sker en konsert i S:t Johannes Kyrka. Låtskrivaren och producenten Peter Hallström har samlat artister som Lisa Nilsson, Stephen Simmonds, Anna Stadling, Ida Sand, Kim Richey och kören The Master´s voice för att arrangera en angelägen konsert i adventstid. Det utlovas en stämningsfull kväll med en blandning av adventsmusik och artisternas egna låtval. Musiken kommer inte bara att värma och glädja publiken på plats eftersom alla intäkter går till organisationen Operation Smiles arbete för att hjälpa barn med ansiktsdeformiteter till ett bättre liv.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

  • Svara Gunilla 18 november, 2011 at 07:38

    Det där lät intressant. Älskar att mäniskor hjälper varandra. Det behövs! Med lite tur och planering kanske jag åker upp och går på konserten. 🙂

    [Svara]

  • Lämna kommentar