Lofsan

Om min träning och mina kläder i Åre

 Nu har vi gjort oss hemmastadda här i Åre och vår första träningsdag är avklarad. Tisdag och onsdag kommer att vara tuffast eftersom vi både vill springa tävlingssträckan på 15 kilometer uppför Åreskutan och cykla tävlingssträckan på 31 km tillbaka över Skutan innan den riktiga tävlingen på lördag. Måndag och torsdag ägnar vi därför åt paddling där Ida, som jag tävlar i samma lag som, behöver bli tryggare i kanoten. Jag känner mig relativt avslappnad inför de 18 kilometer paddling runt Åresjön som vi startar med på lördag morgon men jag har å andra sidan också lovat att göra allt för att Ida ska kunna paddla snabbare, tex snodda henne med lina mellan kanoterna precis som att Ida kommer se till att jag kan cykla snabbare på samma sätt.
 
 Det ska bli så kul att genomföra Åre Extreme som ett lag, jag är så van vid alltid vara själv!
 
 


Mitt livs första cykelbyxor med den smickrande sadelblöjan är på plats. Imorgon ska jag prova att springa i dom när vi testspringer tävlingssträckan. Träna så tävlingslikt som möjligt är alltid mitt mantra.


Skoföretaget Merrell har jag jobbat tillsammans med i flera år. Denna säsong är de huvudsponsor för Idas och mitt multisportlag Team Merrell. Det känns så roligt att vi har hittat samarbetspartners som gillar det vi gör och gärna stöttar oss.


Jag har provat ut en terrängsko med lite klibbigare sula i form av gummidobbar, Allout Rush. De fäster riktigt bra på stenar, det behövs uppe på Åreskutan! På asfalt och trampad stig räcker Allout Fuse långt. Det svenska företaget Ullmax är en relativt ny samarbetspartner för mig. De säljer träningskläder och framförallt underställ genom idrottsföreningar. Vår familj började använda Ullmax underställ denna vinter och de är även nedpackade och används denna vecka när vi paddlar, springer och cyklar eftersom det är en kylig Årevecka Som vanligt tränar och tävlar jag i Gococo. De höga kompressionsstrumporna är lätta att känna igen på långt håll. Denna vecka skyddar de mot vassa stenar och kvistar på mountainbikecyklingen och den vassa snön som ligger kvar uppe på toppen. Att de är sköna är en bonus.
 
 Som vanligt så uppdaterar jag min instagram oftare än bloggen så in och följ @lofsans om ni vill se fler bilder från vår Årevecka!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Svara Helena 24 juni, 2014 at 22:51

    Ett tips! Trimtex har en triathlon byxa (kortbyxor) som har en lite tunnare blöja men som därför fungerar perfekt för multisport! Den är mycket smidigare att springa med och risken för skavsår minimeras. Det är knappt så den känns!!

    [Svara]

  • Svara Strumpor på nätet, för ett aktivt liv | Gococo.se 25 juni, 2014 at 10:35

    […] of the participants is the blogger Lofsan who has chosen to compete in Gococo’s Compression socks! Lofsan is going to participate together with the blogger Ida Svensson on the blog “Alla kan […]

  • Lämna kommentar