Lofsan

Om min löparresa

Det senaste året har jag valt att satsa på min löpning. I november 2013 var jag på Playitas tillsammans med Topphälsa, där gick startskottet för min ambition att låta löpträningen vara min huvudsakliga träningsform och låta styrketräningen utgöra den kompletterande och prehabiliterande delen.

Jag lyckas ligga på 2-3 pass löpning varje vecka nu med 1-2 styrkepass. Mitt mål handlar om att hålla mig skadefri och samtidigt utveckla mitt löpsteg och förbättra min kondition. Att ha ett, två eller tre marathon som mål är inte det svåra, utmaningen ligger för mig att skapa en balans i träningsmängd, intensitet och motivation. Jag har inga problem med att träna riktigt hårt och väldigt mycket men då är risken hög att jag får ont eller tappar lusten. För mig är träningsglädje och min inre drivkraft till träning värd alla pengar i världen!

Nu är det 2,5 vecka kvar till Helsingborg marathon och lite mer än 2 månader kvar till New York marathon. Jag jobbar med att hitta formen, farten och uthålligheten i löpningen. Mina coacher i Lofsangruppen hjälper mig med träningsupplägg, skadeförebyggande styrke- och rörlighetsträning och kostupplägg. Löpcoach Ida gör min planering för löpningen, sjukgymnast Louise ger mig hela tiden feedback på löpspecifik styrka och rörlighet och dietist Sophia hjälper mig hålla kosten rätt för att jag ska orka konditionsträna hårt och länge utan att minska i muskelmassa. Det är grymt att ha dessa kompetenta och erfarna tjejer att kunna bolla tankar och upplägg med. Framförallt får jag en så skön distans till min prestation när det är någon annan som säger vad jag ska göra istället för att alltid styra mig själv.

Om du vill inspireras till din egen träningsresa så vill jag tipsa om en podcast jag besökt för att prata om att sätta upp mål och överträffa sina egna förväntningar. Jag lyfter också fram den intressanta personlighetstypen som alltid är lösningsorienterad. Antingen skapar man lösningar eller så hittar man problem eller hinder.

Swebus podcast heter #ÄlskaResa och finns på iTunes och att lyssna direkt i webbläsaren. Den kloka busschauffören Tomas från Västkusten och Gabriella från Swebus är fast panel i podden och så bjuder de in olika gäster till varje avsnitt. Denna gång JAG. Lyssna, fundera och dela med er av reflektioner!


Dagens löppass var inplanerade 15 kilometer mysjogg runt Södermalm. Jag sprang med GPS-klocka som snittade 5.15. Det är bra fart för mig, skönt för självförtroendet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Mari 25 augusti, 2014 at 20:00

  Kloka ord. Och tack för pod-tips =)

  [Svara]

 • Svara Hanna 26 augusti, 2014 at 07:15

  Bra skrivet inlägg och även trevlig pod. Lyssnade på den på gårdagens kvällspromenad!

  [Svara]

 • Lämna kommentar