Lofsan

Om långpass på Manhattan

 Nu är vårt uppdrag som Röhnisch löpcoacher slut och Ida och jag är supernöjda med upplägget. Jag ska berätta mer senare om allt vi fokuserat på denna vecka och hur ni anmäler er om ni vill följa med oss hit nästa vår.
 
 I morse, när vi bara hade oss själva att hålla ordning på, sprang Ida och jag ett lite längre pass här på Manhattan. Ida håller på och återhämtar sig från sin Afrikaresa och jag har inte haft några förhoppningar på hennes löparform, därför blev jag så glad när hon föreslog ett långpass i rullatortempo som avslutning på veckan.
 
 Vi sprang 11 kilometer norrut på Manhattan, längs Hudson River. När man tror att Harlem är slut så finns det faktiskt några kilometer till läns vattnet. Vi sprang söderut på Broadway från norra spetsen av Manhattan, Ida kände sig nöjd med 20 kilometer (superkvinna) och jag fortsatte 6 kilometer till. Totalt var vi ute och rullade i 2 timmar och 40 minuter och jag lyckades hålla 5:20-fart sista 6 kilometerna. Så skönt och bra för mitt självförtroende!
 
 


Jag gillar att springa i korta byxor och kompressionsstrumpor. Jag känner mig snabb i det. En del får skavsår av korta byxor men det har aldrig hänt mig. Jag tror att mina lår inte nuddar varandra när jag springer.


Ida är en av få personer som imponerar på mig. För 7 år sedan sprang hon Tjejmilen på 59.53. Sedan dess har det hänt mycket med denna kvinna.


Huset i bakgrunden är norr om Manhattan.
 


Man kan cykla vår trip också men löparsightseeing är den bästa sightseeing tycker jag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara Anneli 16 juni, 2014 at 04:03

  Låter hoppfullt, om mitt pannben kan trollas lite hårdare kanske det kan gå fortare om några år ;). Trevligt att träffa er alla igår. Kram

  [Svara]

 • Svara Sofie 16 juni, 2014 at 11:50

  Det ser fantastiskt ut! Jag undrar vad du menar när du skriver att ”Ida är en av få personer som imponerar på mig”? Tänker du just i träningsvärlden eller i de flesta sammanhang? Jag tänker nämligen att det finns många som är imponerande på olika sätt 🙂 Kram!

  [Svara]

  Ellen Reply:

  Jag blev också fundersam över detta.. Och jag vet inte om jag läste det ”fel” men det fick en negativ klang i mina öron, jag menar det är väl bara positivt att kunna imponeras av folk och deras prestationer? Håller med Sofie om att det finns många som är imponerande på olika sätt 🙂

  [Svara]

  Nina Reply:

  Jag håller helt och fullt med jag också. Man är ju inte mindre duktig för att man imponeras av eller ser upp till andra. Det är ju en del i den egna utvecklingen, att ha förebilder. Det finns inte EN som är bäst, det funkar ju inte så. Det känns som en stor förlust om man inte kan imponeras av (många) andra och se till deras styrkor. Det finns garanterat oerhört många individer som kan inspirera och locka fram mer prestation inom en själv. De bästa ledarna och förebilderna tycker jag är de som behåller en ödmjukhet inför andras kunskap!

  [Svara]

  admin Reply:

  I mitt jobb som coach eller i mina relationer med vänner, familj och kollegor blir jag sällan imponerad av personer. De flesta människor som jag möter levererar ungefär det som jag förväntar mig att de ska leverera, det innebär inte att de som dessa personer lyckas åstadkomma är mindre värt på något sätt utan i linje med vad som har satsats. För mig ligger ett imponerande mer i att överträffa mina förväntningar på dom. Jag blir inte imponerad av mina PT-kunder som går ner 30 kilo i vikt, det är ett förväntat resultat av ett hårt och målinriktat arbete. Tränar man 5 pass i veckan och lägger om sin kost är det rimligt och realisitiskt att gå ner 30 kilo under 1 år. Det imponerande för mig ligger i att sedan komma vidare i den personliga utvecklingen, tex att börja träna mer prestationsinriktat och klara flera chins, kunna springa snabbt eller långt osv. Då blir jag imponerad eftersom jag inte haft de förväntningarna på personen. Att ha en förebild är inte samma sak som att vara imponerad av någon för mig så det är ett helt annat resonemang. Definitionen av att IMPONERA är ”att göra starkt intryck” enligt Wiktionary men jag tycker att ordet har ett mycket starkare värde än så.

  [Svara]

 • Svara Alcudia och Lofsangruppen | erdoderdo 16 juni, 2014 at 13:35

  […] Ingen kan kämpa som hon – och veta. Och så som grädde på jordgubbarna: världens bästa Lovisa som håller oss i handen, ser över allt jobb och analyserar alla våra […]

 • Svara Rund är också en form! 16 juni, 2014 at 14:01

  Jag testade att springa i ett par ursnygga kort-korta tights från HM.
  Never again….. Aj aj! Så lyckos dig! 😉

  [Svara]

 • Svara Maja 16 juni, 2014 at 18:52

  Hej Lovisa! Jag har en fråga till dig som jag hoppas att du kan svara på antingen här eller i ett inlägg.
  Kan du snälla dela med dig om hur du fick motivation till att börja löpa? Nu under sommarledigheten vill jag ta vara på min lediga tid och börja springa mer och få en bättre kondition. Mitt mål är att kunna springa en mil. Jag har planerat att springa 2 gånger i veckan, men det är så surt att bege sig ut och jag måste nästan tvinga mig själv. Jag vill hitta samma kärlek till löpningen som du har och hoppas att ha det en dag.

  [Svara]

  admin Reply:

  Jag har blivit kär i intervallträning, det har gjort så att jag älskar löpningen. Mina intervaller växlar från 20 sekunder upp till 4-5 minuter och ett intervallblock är cirka 20 minuter av ett totalt pass på 40 minuter.

  [Svara]

 • Svara Lotta 17 juni, 2014 at 23:43

  Hej. Vore otroligt tacksam för svar via mail. För ett tag sedan visade du upp en ny pulsklocka med vilken man slapp använda bröstband (pulsen mättes i handleden vad jag förstod?)
  Jag har kollat hemsidor, bloggar osv osv men inte kunnat klura ut vilket märke det var.
  Kan du hjälpa mig???!!!!
  Jag är jättesugen på en sådan klocka, förutsatt att den innehåller GPS. Liten bedömning av dig kanske msn kan få samtidigt om du provat din ett tag nu

  Du verkar vara en grym människa, och jag skulle gärna träna med Dig
  Med vänlig hälsning, Lotta Nyman

  [Svara]

 • Lämna kommentar