Lofsan

Om att vara träningsfeminist

Efter mitt pass och min föreläsning i Jokkmokk är jag nu incheckad och nerbäddad på hotell i Luleå. Det har varit en väldigt rolig intensiv dag på träningskonventet Power-lördag, tänk vad häftigt att en kommun anordnar ett stor träningsdag som vem som helst får komma på och det dessutom är gratis. Superhäftigt! Mer sånt runt om i Sverige röstar jag för!
 
 Hans skickade idag några bilder från tidningen iForm som jag är med i, jag hade inte sett de tidigare. Det är en lång intervju i tidningen som handlar om min syn på träning, hur jag jobbar med andra människor och en del om min människosyn. Jag har fått helt fantastisk feedback och respons på artikeln från människor vilket jag tycker känns jätteroligt. I min egen blogg och mina andra kanaler styr jag ju helt själv vad jag vill lyfta fram om mig själv så det är intressant att läsa hur någon annan ser mig och tolkar mina svar. Det kanske ni också tycker?
 
 Något som fastnat hos de som läst tidningen är uttrycket Träningsfeminist och vad jag lägger i begreppet. För mig betyder Träningsfeminism att jag vill kliva ur normativa system där bland annat män förväntas träna på ett sätt och kvinnor på ett annat sätt, inte för att de vill det eller behöver det utan för att de förväntas göra det, utifrån sitt kön. Jag tycker också att det är viktigt att lyfta fram vilka syften, mål och drivkrafter vi har till träning. Den gamla synen där män ska träna för att bli större och kvinnor för att bli mindre känns så förlegad. Istället tycker jag att vi ska lyfta fram varje individs inre glöd och engagemang till träning. Vi ska känna att vi kan, oavsett vem vi är.
 
 Jag vill att Du ska träna för att du tycker om dig själv. Inte för att du är missnöjd med din kropp.
 
 Det finns många arenor att jobba med feministiska initiativ i, jag fokuserar på träning och hälsa. Träningsfeminism. Det är min arena. Vill du vara med där?
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Kommentarer

 • Svara Lisa & livet från den ljusa sidan 25 oktober, 2014 at 22:39

  Alltså. Hur fantastiskt!!!
  Ja. Det vill jag. Förstås. #beast

  [Svara]

 • Svara Hannilove 25 oktober, 2014 at 22:55

  Bara för att du är så jävla grym! Underbart!!
  Saknar dig.

  [Svara]

 • Svara Åsa Norlander 25 oktober, 2014 at 22:58

  Åh vad jag önskar att jag skulle få möjlighet att träna en timma med dig!
  Härligt sund inställning och hög proffessionalism!

  [Svara]

 • Svara Cina 25 oktober, 2014 at 23:05

  Klart jag vill!
  Du är grym på det du gör!!
  Kram!

  [Svara]

 • Svara Maria 25 oktober, 2014 at 23:22

  Kan inte mer än hålla med dig – tränar för min skull – för att må bra – inte för att få snygg kropp! Jag hoppas att jag blir älskad för den jag är / inte för hur jag ser ut!!! Jag har ett bra jobb och är framgångsrik – har 2 barns och en sambo och behöver träning för att ha bra balans i livet! Du är fantastiskt Lovisa!b

  [Svara]

 • Svara Johanna 26 oktober, 2014 at 03:51

  Träningsfeminist låter helt fantastiskt! Ska låna det när jag måste förklara varför jag älskar att lyfta tungt för nån karl som tycker att jag enbart ska pilla med lätta vikter.
  För att citera Ellen Ekman ”Vi arbetar alla från olika håll”

  [Svara]

 • Svara Marie 26 oktober, 2014 at 07:01

  Självklart!

  [Svara]

 • Svara Karin 26 oktober, 2014 at 08:21

  Så sant! Och välkommen till Luleå. Hoppas du kommer hit och håller i ett träningspass och föreläsning nån gång.

  [Svara]

 • Svara Johanna Westberg 26 oktober, 2014 at 09:11

  Absolut!

  [Svara]

 • Svara Lina 26 oktober, 2014 at 09:45

  Jamen, ja!

  [Svara]

 • Svara Elisabet Greiff-Hammarstrand 27 oktober, 2014 at 14:35

  Håller helt klart med dig! Vi driver också ett gym för bara kvinnor dvs för träningsglada tjejer i alla åldrar.

  [Svara]

 • Svara Träningsglädje, träningsfeminism och att vara stark istället för smal. | baking babies 16 juli, 2015 at 13:04

  […] från tjejen som skriver bloggen Träningsglädje. Hon för en intressant argumentation om träningsfeminism och att vara stark, inte smal. Jag vet att det aldrig brukar funka lätt det här med att länka […]

 • Svara Jag är en träningsfeminist. – Clara Färdiga Gå 8 mars, 2016 at 15:49

  […] Lovisa Lofsan Sandström skrev såhär: För mig betyder Träningsfeminism att jag vill kliva ur normativa system där bland annat män förväntas träna på ett sätt och kvinnor på ett annat sätt, inte för att de vill det eller behöver det utan för att de förväntas göra det, utifrån sitt kön. Jag tycker också att det är viktigt att lyfta fram vilka syften, mål och drivkrafter vi har till träning. Den gamla synen där män ska träna för att bli större och kvinnor för att bli mindre känns så förlegad. Istället tycker jag att vi ska lyfta fram varje individs inre glöd och engagemang till träning. Vi ska känna att vi kan, oavsett vem vi är. […]

 • Lämna kommentar