Lofsan

Om att vara stabil och mobil

Precis som att jag har PT-kunder som vill komma i form efter ett uppehåll eller en skada så har jag också kunder som är i galet bra form men som vill vässa till eller öka den kroppsliga medvetenheten. För vissa är magrutor den stora drivkraften, för andra hägrar en snabbare tid på 5 eller 10 kilometer. Sofia är en kund som tränat med mig i flera år och hon ställer stora krav på mig som PT att kunna utmana henne och få henne att tänka till kring sin träning. Att träna mycket eller hårt är egentligen inte särskilt svårt, för någon, det är att träna rätt och utifrån sina mål som är grejen. Idag fokuserade Sofia och jag på att öka stabiliteten kring bäckenet, att öka kontrollen kring bålen och kontakten med de inre magmusklerna. Förutom några riktigt kluriga övningar på pilatesboll gjorde vi dessa två övningar med skivstång och bosuboll.

Att vara mobil och rörlig är bra, men att kunna vara stabil är viktigare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara SpringSara 12 februari, 2014 at 17:20

  Check check. Ska testa denna övning vid tillfälle. Mobil ja, stabil nja 😉

  [Svara]

 • Svara Annah 12 februari, 2014 at 17:36

  Tror det är därför jag gillar yogan så mycket nu, stabilitet och styrka.

  [Svara]

 • Svara Viwia 12 februari, 2014 at 22:00

  Hej!

  Vad tycker du om mat innan hård träning på morgonen? Tycker du frukost innan? Fastande? Bcaa? Jag undrar både om målet är tuff kondition eller om man tränar styrka.

  V

  [Svara]

 • Svara Viktoria 13 februari, 2014 at 08:52

  Hej Lofsan!

  Vill först tacka för all inspiration du gett mig via bloggen under flera år nu!

  Sen skulle jag vilja önska ett blogg-inlägg om hormoner i förhållande till träningslust och välbefinnande. Hoppas du har lust att skriva om det, för jag skulle så gärna vilja höra hur du tänker kring detta!

  Min fråga baseras på upplevelser som jag tror fler känner igen sig i. På våren när jag ska börja springa är det alltid motigt. När jag väl fått till ett pass blir jag dock riktigt sugen på att springa igen redan dagen efter, fast då ”unnar” jag mig oftast vila. Dagen därpå är jag fortfarande ganska motiverad. Väntar jag till tredje dagen har jag lite lust kvar. Väntar jag till fjärde dagen får jag liksom börja om från början och jobba på att ”peppa” mig för att komma ut… Handlar detta om hormoner? Kan jag ”lura” kroppen på något sätt att behålla träningslusten, bör jag röra på mig varje dag för att hålla motivationen uppe?

  Min andra frågeställning handlar om att jag har läst att motion kan lindra pms. Är det så enkelt som att hålla en jämn träningsnivå, eller går det att få bättre effekt om man kan tajma in träningspassen i förhållande till hormonsvängningarna/menscykeln?

  Hoppas du har lust att skriva om detta tema!

  [Svara]

 • Lämna kommentar