Lofsan

Om att vara snäll och långsiktig

Jag har tänkt mycket på det här med att skapa motivation och ha förväntningar på sig själv kring att ändra beteenden och få resultat av sin träning. Jag vill lyfta fram hur viktigt det är att vara långsiktig i sina tankar kring träning. Det är så lätt att vi fastnar i tidningars rubriker kring snabba resultat och quickfixes för att ge motivationen skjuts.

Om jag fick önska skulle jag vilja att vi alla var beredda att lägga ett helt år på vår satsning. Oavsett om det handlar om att bygga upp kroppen efter graviditet och förlossning, förbereda oss för ett lopp eller forma om kroppen genom att öka muskelmassan så är det biologi det handlar om. Våra celler ska programmeras om, våra lungor ska bli bättre på att syresätta blodet, våra muskelceller ska bli starkare, våra leder ska bli mer stabila. Det är processer som tar tid. Lång tid.

Vår motivation påverkas av vilka resultat vi får, att vi förbättras och utvecklas är ett kvitto på att vi gör rätt. Men då måste vi också vara ärliga mot kroppen och oss själva. Välj ut mätverktyg som faktiskt bedömer det du tränat och satsat på, rannsaka dig själv och de val du har gjort. Har du gjort ditt bästa varje dag? Jämför dina krav på din kropp med vad du faktiskt ansträngt dig till att göra. Ju högre krav du har på din kropp, desto mer måste du anstränga din hjärna och din själ. Ta inte för givet att du får resultat bara för att du satt upp mål och bli besviken när du inte kommer framåt, belöna istället dig själv för varje snäll tanke du tänker om dig själv och din kropp.

Behandla din kropp som om den vore din bästa kompis. Varje dag. Säg snälla saker, tänk positiva tankar. Välj ut ett par saker som du tycker om att göra i din träning och fokusera på att förbättra dig där. Skapa en vardag där din kropp tycker om att leva ihop med dig varje dag utan att bestraffas för vad den inte gör för dig.

Den här fredagen är jag snäll mot min kropp genom att unna den en massage med Louise, min sjukgymnast.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Susanna 19 september, 2014 at 11:48

  Vilken fredagspepp! Instämmer fullt!

  [Svara]

 • Svara Anna Frosch 19 september, 2014 at 13:21

  Hahaha…helt galet är vad det är som om du läst mina tankar! Och som om det vore jag som skrivit dessa rader. Imorse när jag vakna låg jag och tänkte i precis dessa banor. Ha en skön helg!

  [Svara]

 • Svara Nina 19 september, 2014 at 15:05

  Ja! Tack för skön pepp och bekräftelse på att jag är på rätt väg!

  [Svara]

 • Svara Jenny 20 september, 2014 at 10:18

  Klokt och sunt tänk!

  [Svara]

 • Lämna kommentar