Lofsan

Om att vara normen

Idag anordnar jag en vinteraktivitetsdag på skolan som jag jobbar som idrottslärare på. Alla elever har fått boka in sig på en aktivitet och som vanligt är dagsresan till Romme för att åka skidor och snowboard poppis. Många elever har valt att åka till Hellasgården där man kan åka skridskor, längdskidor och basta och bada tex. En tredje plats att befinna sig på och där jag är hela dagen är Nacka ishall där Nacka Handikappidrott bedriver sin träning av kälkhockey. Kälkhockey är som ishockey förutom att alla utöver sitter fastspända i kälkar. För mig som idrottslärare är det viktigt att bryta normer, ge elever alternativ till det som anses vara normalt och visa på mångfald.

Med tanke på hur många elever som är med och har valt kälkhockey som aktivitet så känner jag mig trygg med att budskapet om att det är viktigt med mångfald, att alla människor är lika värda och att idrott är till för alla människor oavsett fysiska förutsättningar sprids vidare. Jag ser fram emot en dag med mycket rörelseglädje och nya intryck!


Förväntansfull och stolt idrottslärare!


Så här ser kälkarna ut. Imponerande att kunna dribbla puck och tacklas fastspända i dessa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Linn 18 mars, 2013 at 10:03

  Grymt bra att kälkhockey erbjuds som alternativ! När jag var tonåring och spelade basket tog vår tränare med oss på en rullstolsbasketträning. Så sjukt jobbigt var det och blev en nyttig erfarenhet för oss, milt sagt, kaxiga tonårstjejer.

  [Svara]

 • Svara Inkognito 18 mars, 2013 at 18:04

  Åh, kommer ihåg idrottsdagarna i skolan, den bästa på hela året. Det enda dåliga var att det var så svårt att välja! Och det hade jag tyckt om jag var med nu också. Tycker alla alternativ verkade superroliga!

  [Svara]

 • Svara Linn 18 mars, 2013 at 21:53

  Du är grym! Otroligt bra initiativ.

  [Svara]

 • Svara amanda 29 mars, 2013 at 21:10

  Var det kul? 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar