Lofsan

Om att stå pall för trender och ha torrt på fötterna

Jag har två källor som jag ofta citerar när jag föreläser eller pratar på TV4, den ena är min vän och numera kollega Caroline Mellberg. Caroline är Lofsangruppens teamläkare vilket innebär att hon rådgör med oss coacher när vi tar in en ny klient kring frågor om läkemedel, skador, hormonrubbningar, depression och så vidare. Det känns väldigt tryggt att ha en läkare i teamet som dessutom forskar på kvinnors träning, kost och hälsa. Caroline och jag ska föreläsa tillsammans på ett företag i Umeå, vi har gjort några föreläsningar tillsammans och jag hoppas att det blir ännu fler. Vi har helt olika approach till kvinnokroppen och träning, Caroline kommer från laboratoriet där de kan mäta blodvärden, sätta syreupptagningsmasker och registrera hur många rörelser en person gör under ett dygn. Jag kommer från gymvärlden och är duktig på att se psykologiska aspekter till träning och att skapa individuella strategier för att uppnå just förbättrade blodvärden, en högre kondition och att motivera till vardagsmotion. Vår relation är väldigt spännande tycker jag och vi har väldigt roligt tillsammans Caroline och jag.

Lovisa Caroline    

Den andra personen jag håller högt som källa är Jacob Gudiol.

Sedan flera år tillbaka är jag en flitig läsare av Träna Styrka och Träningslära.  Jacob Guidols träningsbloggar är rätt informationstunga men väldigt intressanta och framförallt nyttiga för oss som jobbar med träning och varje dag får frågor kring träning och kost. Guidol fokuserar 100% på vad forskning säger kring olika teman, något som är ovanligt bland oss träningsbloggare. Jacobs bloggar handlar om såna studier som till exempel Caroline ovan gör. I dagarna kommer en ny bok från Jacob Gudiol ut i handeln; Skitmat: Vad det är, Varför det gör dig fet och Varför du fortsätter äta det. Den finns att beställa på Bokus.

Jag har fått ett exemplar att bläddra i och jag vill verkligen rekommendera den vidare till er som vill grotta ner er i forskning om mat, skitmat och sånt vi stoppar i munnen. Jacob har en bra förmåga att lyfta fram vad som är viktigt att se i sammanhang, vilka poänger vi vanliga människor kan ta med oss och framförallt vad som spelar roll på kort och lång sikt. Skitmat: Vad det är, Varför det gör dig fet och Varför du fortsätter äta det passar riktigt bra som läromedel till idrottsämnet och även samhällskunskapen på gymnasienivå. Boken kommer att ge dig som ofta dras mellan kosttrender eller saknar argument i lunchrummet på jobbet torrt på fötterna och helheten kring hur vi fungerar kring mat. Höstens lästips med andra ord!  

skitmat.gudiol

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Kommentarer

 • Svara Sandra 7 oktober, 2014 at 20:13

  Klickade hem boken igår och väntar nu med spänning!

  [Svara]

 • Svara Jämtlandshanna 7 oktober, 2014 at 20:50

  Den där boken ser spännande ut! Tack för tipset!

  [Svara]

 • Svara Skitmat - En bok om hur du börjar äta bättre mat 8 oktober, 2014 at 08:59

  […] Än så länge är det väldigt få personer som läst igenom boken men Lovisa Sandström, även känd som Lofsan, skrev om den kort igår på sin blogg och kallade den för höstens lästips. Du hittar hela recensionen här, Om att stå pall för trender och ha torrt på fötterna. […]

 • Svara Skitmat - Vad det är och varför det gör dig fet 8 oktober, 2014 at 11:56

  […] Än så länge är det väldigt få personer som läst igenom boken men Lovisa Sandström, även känd som Lofsan, skrev om den kort igår på sin blogg och kallade den för höstens lästips. Du hittar hela recensionen här, Om att stå pall för trender och ha torrt på fötterna. […]

 • Svara Skitmat i ny uppdaterad upplaga! 3 december, 2017 at 13:32

  […] Om att stå pall för trender och ha torrt på fötterna […]

 • Lämna kommentar