Lofsan

Om att skapa söndagskänsla

Jag måste bara dela med mig av min nya söndagskänsla. Jag har alltid, så länge som jag kan minnas haft jobbiga känslor på söndagar. Jag har benämnt det för söndagsångest och det är en beskrivning av att redan på söndagen tycka att det är tufft att det kommer en ny vecka. Jag har jobbat väldigt mycket med den känslan och periodvis kan jag hantera den men senaste åren har söndagar varit riktigt tuffa för mig.
 
 Den här hösten är dock annorlunda. En gång för alla ska jag ta ansvar för mitt eget liv och skapa en vardag som inte sprider sig över söndagen!
 
 En viktig del i mitt nya liv hösten 2014 är rekryteringen av Rebecca som jobbar i mitt företag. Jag har inte förrän nu förstått hur mycket jag har haft i mitt huvud och hur bra det blir när jag låter ett proffs ta över de delar av mitt jobb som jag inte är bra på. Jag behöver inte vara vass på allt, jag är duktig på träning och att hjälpa människor. Inte projektledning och ekonomi. Det är Rebeccas specialitet.
 
 Tillbaka till mitt söndagsbudskap: min nya helgkänsla är positivt laddad, jag känner engagemang för varje dag jag vaknar upp till och är mån om att skapa kvalitet i mina relationer. Det är en fantastisk känsla för mig som har haft tuffa helger i många år.
 
 I lördags åkte vi pendeltåg till Handen och det fantastiska friluftsområdet Rudan som barnen åker på utflykt till varje onsdag tillsammans med förskolan. Vi hade med oss matsäck och fick så fina timmar i solen. Efteråt var jag och tränade tillsammans med Clara som jag jobbar tillsammans med och hon följde sedan med mig till Pischa som gör min fransförlängning, I love it! Säg till om du vill ha kontaktuppgifter till henne. Hennes salong ligger vid Swedenborgsgatan.
 
 Härhemma bjöd Hans på finmiddag för oss tre och vi hade så mysigt.
 
 Min söndag har jag tillbringat med jobb; först Nyhetsmorgon i morse och sedan några timmar framför datorn. Nu kan jag göra en stor fet bock över ett arbete jag jobbat med i över ett år! Den söndagskänslan är oslagbar!
 
 Nu har vi precis kommit hem från middag på Angry Diner, vår kvarterskrog och jag är härligt trött i benen efter en timmes löpning runt Årstaviken tidigare under dagen. Ingen söndagsångest så långt ögat kan nå!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Svara Cecilia Mattsson 28 september, 2014 at 20:52

  Hallo! Jag har också skapat mig bra söndagsvanor, som jag är riktigt nöjd med! Varje söndag har nu blivit en vana att ge mig ut och springa och det är helt underbart! Man mår så mycket bättre och sover så gott inför den ”tråkiga” måndagen!!
  Ha en finfin vecka!! Kram Cia

  [Svara]

 • Svara Jämtlandshanna 28 september, 2014 at 21:15

  Efter mammaledigheten har jag blivit av med min söndagsångest. Min ångest förut berodde mest på att vi oftast inte fick något gjort för att vi var för trött och/eller bakis. Nu med en dryga ettåring blir det sällan att vi dricker (så mycket att man blir bakis) och Pluttan bestämmer när vi kliver upp (mellan 6-7) så nu hinner vi med rätt så mycker även på söndagarna och ångesten är som bortblåst.
  Och visst är det skönt att slippa söndagsångesten!

  [Svara]

 • Svara Jennie Dyrhill 28 september, 2014 at 21:27

  Älskar söndagskvällar! Jag träffar min Rootcamp grupp som ger mig så mycket energi. Skönt sätt att runda av helgen på. Med lite jobb. För att kanske ta ledigt med barnen en måndag. Att bestämma sin agenda själv ger inte mig söndagsångest. Tack för en jättebra blogg!!

  [Svara]

 • Svara Johan 29 september, 2014 at 00:00

  Det är märkligt, det här med söndagsångest.
  För trotts att jag inte har ett ”vanligt” arbete som är knutet till veckoarbete.
  Så kommer den.
  Som ett brev på posten.
  Fast jag vet att jag imorgon, måndag, kommer ägna min dag åt träning och klättring.
  Så finns ångesten där.
  Lika väl som jag vet att jag på fredag kommer ha grym fredagskänsla.
  Även om jag kommer jobba och tävla kommande helg…
  Ränderna går aldrig ur.
  Även om man inte har ett vanligt arbete.
  Ha en bra måndag…
  /Johan

  [Svara]

 • Svara Emmah 29 september, 2014 at 08:08

  Tack för fina rader som lyfte hela mitt sinne. Ibland är det så lite som gör det, men med kloka och raka ord så kan det räcka med så lite. Tack! <3

  [Svara]

 • Svara JenNyheter 30 september, 2014 at 09:19

  Det är svårt det där att tillåta sig själv och familjen en vilodag, vi jobbar på det 🙂 Själv kör jag CrossNature i skogen på söndagseftermiddagen så ofta jag kan. Då får man en härlig rensning i huvudet, frisk luft och en kickstart till kommande vecka.

  [Svara]

 • Lämna kommentar