Lofsan

Om att simträna

Den här sommaren satsar jag lite extra på simträning. Hans har simmat både inomhus och utomhus under alla våra år men jag har inte varit lockad förrän nu. Jag ska faktiskt till och med simma en riktig tävling utomhus 16/8, Riddarfjärden runt!

Eftersom jag vill lära mig simma ordentligt, för det är skillnad på att simma och att simma tycker jag, så har jag tagit hjälp av några riktiga proffs. Först har jag tränat tillsammans med Michelle Coleman och Simon Sjödin som är två av världens bästa simmare, och Sveriges bästa, de simmar på bana. Sedan har jag två coacher i form av Mikael och Colin på Human Ambition. Mikael har vunnit Vansbrosimningen tre gånger, och den enda som vunnit både med och utan våtdräkt.

Det ska bli så kul att se hela Vansbrosimningen till helgen när jag är uppe för att hålla i alla uppvärmningarna inför loppen. Nästa år ska jag nog simma själv om jag får till det här med tekniken.

Hans hade sitt första sim-PT-pass tillsammans med Human Ambition idag och även han som är duktig på så kallad Open Water tyckte att det var väldigt värdefullt att få hjälp av en coach som är duktig på att se detaljer. I Hans fall är andningen en mental utmaning och tekniskt sett behöver han få lite mer spets i riktningen, han var i alla fall lite extra mallig när han kom hem eftersom han fått mycket beröm för sin egenlärda teknik.

Nästa vecka ska jag träna tillsammans med mina coacher Simon och Michelle igen och denna gång har vi bokat flera banor åt oss så att jag kan ta med några av er bloggläsare på en Swimup. Vi får möjlighet till teknikträning av Simon och Michelle och inspiration till hur vi kan lägga upp träningen på egen hand framöver. Kanske får jag sällskap av någon annan av er på Riddarfjärden runt?

Vi kör 10/7 klockan 17.30 på Eriksdalsbadet i Stockholm. Vi kan vara 40 stycken totalt så maila mig info@lofsan.se och berätta att du vill vara med, säg till om du vill ta med en kompis också. Jag mailar tillbaka en bekräftelse på torsdag kväll till er som fått plats!

10 stycken av er som anmäler er vinner också en startplats till Riddarfjärden Runt 16/8!


I samarbete med Svenska Simförbundet och Coca-Cola.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara Petra 1 juli, 2014 at 23:33

  Va roligt att du ska hålla i uppvärmningen uppe i Vansbro i helgen! 🙂 Ser verkligen framemot det! Jag ska simma på söndag och är riktigt nervös inför det då det är första gången.

  [Svara]

 • Svara Johanna Westberg 2 juli, 2014 at 00:14

  Kul! Då ses vi på lördag!:) är sjukt nervös, har insett i veckan att det är skillnad på att simma och att simma. Tillhör kategorin som inte tränar i ett år innan jag testar…

  [Svara]

 • Lämna kommentar