Lofsan

Om att se träning som en del av helheten

I kväll är jag stolt över att jag efter en lång arbetsdag fram till 18, kom hem, hängde med Sixten och Baxter en stund och sedan bytte om till löparkläder. Jag är så bekväm av mig annars att om jag inte har tränat under dagen är tröskeln superhög för att komma ut på kvällen. Då tränar jag hellre hemma efter middagen. Men man blir bra på det man tränar på och i mitt fall så har jag en månad kvar till New York Marathon, mitt tredje marathon i år, och då får jag banne mig prioritera löpträningen ett par veckor till.

Jag har känt mig rätt sliten i kroppen senaste veckorna. Jag vet att det är en kombination av återhämtningen från Helsingborg marathon i mitten av september, mycket att göra på jobbet och en stor omställning hemma med Sixten som börjat på ny förskola och så vidare som påverkar mig. Jag är numera uppmärksam på hur jag reagerar av att det blir många påverkansfaktorer och är bra på att lyssna på kroppen. I kväll kändes det bra eftersom jag kände att löppasset gav mig mer energi och struktur i huvudet än vad träning ibland tar från mig. Jag är uppe i 3 löppass sedan Helsingborg Marathon nu och jag känner att jag är på banan igen. Jag börjar längta efter att springa och det är en fantastisk känsla!

För dig som söker samma sug efter att kunna och vilja springa och som är ute efter inspiration kring löpträning så vill jag passa på att påminna om att vi är i mitt i andra halvan av höstens upplaga av Röhnisch Success. Här kommer träningsupplägget för vecka 7. Om du vill ha alla pass i textform kan du läsa mer om Röhnisch Running School.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Cecilia Mattsson 2 oktober, 2014 at 05:06

    Härligt med löpning! Själv har jag nog fått för mycket träning pga att jag vill för mycket. Det straffar sig nu 🙁 Har sträckt mig ordentligt i ljumske/rumpa. Det gör ofantligt ont! Jag tränar gruppträning och springer 3-4 ggr/vecka. Sen hoppade jag på Paolo Robertos träning ”15 min med Paolo” genom jobbet. Det blev alldeles för mycket!
    Jag är imponerad över alla långdistans löparna!! Jag springer inte så långt men håller med att löpa är en fantastisk känsla!
    Kram Cia

    [Svara]

  • Lämna kommentar