Lofsan, Träning

Om att orka, prioritera och vilja

Jag får ofta frågor om och/eller ”beröm” över hur jag orkar med jobb, träning, barn, familj, resor och så vidare så jag tänkte berätta om hur jag tänker och känner om att leva mitt liv. I allra högsta grad subjektivt!

För mig är det viktigt att ha mycket tid med mina barn. Det innebär att jag får göra avkall på andra saker som sker parallellt. Till exempel umgås jag inte lika mycket med vänner som jag gjorde innan jag fick barn. Jag försöker att prioritera att hämta mina barn från förskolan tidigt och går hellre till jobbet klockan 06.00 3-4 dagar per vecka för att istället hämta på förskolan klockan 15.00. Om jag har möjlighet tar jag med mig barnen till jobbet och så får de leka på Minisats medan jag jobbar en timme och så gör vi en spännande utflykt av det. Jag har jobbat 6 dagar per vecka den här terminen och därför kunnat ha korta dagar ifrån barnen. Det har känts bra så.

Jag prioriterar min träning väldigt högt men den här terminen har jag satt mitt jobb framför träningen. Det har faktiskt varit nyttigt för kroppsformen efter 12 tuffa månader, då jag tränade mig i form efter graviditeten med Baxter. Att träna mindre har gjort att jag kunnat jobba mer men min träningsdos är fortfarande hög jämfört med många andra såklart. Allting är relativt. Jag har sällan tränat så lite som jag har gjort de senaste månaderna men ändå har jag aldrig varit i den formen jag är i nu. Det beror till stor del på att jag tränar smartare nu, mer effektivt och mer genomtänkt.

Jag har eftersträvat en balans mellan mitt jobb, mina barn och min träning men det är svårt att fokusera på allting samtidigt. Det är en utmaning även för mig att få ihop livspusslet utan att prioritera bort något. Jag vill gärna lägga ner mycket tid på min blogg, jobba med företag och PR men i slutändan handlar det också om att satsa på det som är viktigt; att se till så att jag kan försörja mig och mina barn. Mina fantastiska PT-kunder är det viktigaste i mitt yrke och jag gör allt för att de ska få utdelning på den tid, energi och resurser de satsar på mig och sin träning. Om jag har 300 olästa mail på en dag är det mina kunders mail jag besvarar först.

Jag gör avkall på lite olika saker för att kunna umgås med min familj så mycket som möjligt: Jag tittar aldrig på TV, följer inga serier, jag pratar sällan i telefon (aldrig om jag är hemma själv med barnen), jag bakar inte, lägger inte ned någon större tid på matlagning eller på att städa. När jag är hemma sitter jag i soffan eller på golvet med barnen och bara är. Det tycker jag är viktigt för oss. När barnen har somnat för natten kring 21 har jag 2-3 timmar att lägga på bloggen, besvara de viktigaste mailen, umgås med Hans, planera nästa dag och så vidare.

Så här är mitt liv, och så har jag valt att leva. Jag får mycket hjälp av mina föräldrar, syskon och vänner med att ta hand om barnen när saker krockar, nr barnen blir sjuka eller när Hans fastnar på en flygplats i Frankfurt. Utan dem skulle det vara oerhört svårt att knyta ihop påsen. Därför är mitt sociala nätverk ovärderligt för mig och mina barn. Alla lever olika liv och med vitt skilda prioriteringar. Och så här lever vi. I alla fall just nu. Livet tar vändningar som inte går att förutsäga och jag är inte sen att hänga på när det öppnas nya dörrar. 🙂


Vi brukar hitta på något spännande efter förskolan varje dag, idag mötte vi Glassbilen vid förskolan och barnen fick köpa en kartong. Så stolta killar som marscherade upp till bilen.


Genom att hämta barnen vid 15-tiden så är det glada barn som fortfarande är pigga jag möter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Kommentarer

 • Svara emmie 5 juni, 2012 at 17:02

  hej! först vill jag säga det att du har en jättefin blogg! 🙂 sen så har jag en fråga.. jag har en ganska dålig hållning, och jag tycker att det är väldigt fult. så jag tänkte höra med dig ifall du hade någon bra träning för att träna upp ryggen och magen? jag har inte tillgång till gym, eller några redskap.

  tacksam för svar! ha en bra dag, kram!

  [Svara]

  Anonym Reply:

  PLANKAN!

  [Svara]

 • Svara MrsMoet 5 juni, 2012 at 18:02

  Hej

  Vilket bra inlägg. Jag blir så glad av att läsa att du med sån bestämdhet VET vad du VILL och BÖR fokusera på. Att ha en tydlig bild av vad som är viktigast för dig och din familj är ju halva insatsen.

  Jag har också valt att prioritera ungefär på samma sätt som du gör. Jag väljer bort mycket för att få tid till migg jobb ( eget företag), min träning och, på första plats, min familj.
  Jag får ibland höra att jag är lite tråkig numera, kanske framför allt på helgerna då jag inte längre alltid väljer middagar,fest och umgänge. Jag behöver helgen till att ladda mina batterier och just nu är det MIN prioritet.

  Visst är det väl skönt att ha dessa mål och tankar!

  Kram Åsa
  Ps. tack för input idag gällande Barfotaskor. Jag ska läsa på lite mer i kväll, bla inlägget du du länkade till. Lutar åt att jag köper mig ett par.

  [Svara]

 • Svara Anna 5 juni, 2012 at 18:04

  Intressant läsning. Jag känner igen mycket av det du skriver. Tyvärr är det alltför många som väljer att prioritera bort sin egna träning till förmål för tvätt, städning och häng i soffan när den där extra timmen dyker upp. I min värld måste träningen prioriteras för det händer inte av sig själv. Dessutom kan det ibland vara mer inbjudande med soffhäng än en löprunda när klockan närmar sig 21. Det är viktigt att bloggar som din finns för att visa att man faktiskt kan få ihop allt. Med lite hjälp här och där och med rätt inställning behöver man inte prioritra bort sig själv. Själv har mitt första barn varit heltid på förskolan och det har funkat bra. Jag märker dock att han är bra mycket piggare och vi har roligare tillsammans nu när jag är föräldraldig och hämtar honom tidigare så visst finns det en poäng i att inte ha sina barn heldagar på förskolan. Jag börjar själv jobba ordentligt till hösten så vi får väl se hur det blir med förskoletiderna då. Som sagt, ett bra inlägg.

  [Svara]

 • Svara Emma 5 juni, 2012 at 19:19

  Jag får ofta samma fråga, fast i stället för att träna på din ”nivå” så har jag(vi) två hästar och allt vad det innebär.
  Prioritera är det man får göra, jag har ungefär samma upplägg som dig för att få vardagspusslet att gå ihop med barn och allt.
  Tv tittande för min del finns knappt och när alla pratar om alla serier och filmer sitter jag som ett frågetecken och när de sedan frågar hur jag får ihop allt med hästarna, barn osv och jag frågar hur många timmar om dagen de tittar på tv får jag oftast 2-3 timmar till svar. Ja där har ni svaret brukar jag säga 😉

  [Svara]

 • Svara Lilla bebis - tränande mamma 5 juni, 2012 at 19:29

  Låter som ett bra upplägg:)

  [Svara]

 • Svara Johanna 5 juni, 2012 at 20:34

  Fantastiskt inlägg! Prioritering är grejen. Alla har sina val att göra. För vi har valmöjligheterna och kan sluta se oss som offer för omständigheter. Tror det svåra är att se att man även behöver välja bort saker och sluta jämföra sig. Additionsstress förgör oss annars. Tack för en bra blogg! Du har vunnit både min hjärna och hjärta.

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 6 juni, 2012 at 08:11

  Kul att läsa om dina tankar! Ja, allt handlar ju om priotering. Om man tycker att man inte har tid till något måste man stanna upp och fundera på vad man lägger sin tid och hur man vill ha det.

  Ha en fin dag 🙂

  Kram

  [Svara]

 • Svara Tant Karin 6 juni, 2012 at 16:31

  Bilden på Sixten med hemglasspåsen – vi dog sötdöden här borta! Och när vi kommer hem till Stockholm igen vill vi hjälpa till massor när det krisar. PUSS!

  [Svara]

 • Svara Britt T 6 juni, 2012 at 20:42

  Du är en så klok mamma! Av dina video- och blogginlägg märks att dina prioriteringar är dina barn och samtidigt din man i livet. Du givetvis fokuserad på din yrkesidentitet! Så imponerad av din ork. Var rädd om dig och dina nära.

  [Svara]

 • Svara Johanna 6 juni, 2012 at 21:29

  Kloka fina du!

  [Svara]

 • Svara Om sömn och vinnarna i Verum -tävlingen | Lofsan.se 24 februari, 2017 at 11:53

  […] tidigare inlägg i serien hittar du här: Vänner & vänskap, Relationer, Träning och Resa. Tidigare i veckan hade vi också en tävling på Instagram om […]

 • Lämna kommentar