Lofsan

Om att möta på rätt nivå

Jag älskar att möta alla er bloggläsare genom kommentarsfält, Facebook och instagram. Jag försöker svara på alla frågor så gott jag kan, och ofta så behöver jag besvara en fråga med 3 motfrågor för att kunna ge ett svar som faktiskt betyder något och inte bara att ge svar för svarets skull. När man ger svar på frågor utan att veta mer om personen som undrar, varför hen frågar överhuvudtaget och vad denne vet sedan tidigare finns risken att svaren inte tolkas på det sätt som det är meningen. Detta fenomen kan förklaras genom den så kallade förändringstrappan. För att jag ska kunna svara på frågor på bästa sätt så vill jag veta var på trappan man befinner sig. För jag kommer att säga olika svar på samma fråga baserat utifrån vem som ställer frågan.
 
 När jag vill lära mig mer om genus, forskning kring kost, teknik och andra spännande områden så hoppas jag att mina frågor ska besvaras på den nivå jag befinner mig på. Vi är alla olika och befinner oss på olika steg i trappan. Och vi behöver bemöta varandra där vi är. Inte där vi vill vara. Det vinner vi alla på!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara uppochhoppa 29 januari, 2014 at 19:02

  En bra utgångspunkt! Kan appliceras på det mesta, även för andra yrkesroller än träning såklart. Pedagogik ftw! (Tänk om alla chefer tänkte så).

  [Svara]

 • Svara Johanna 30 januari, 2014 at 09:38

  Jag läste att du vara med på Åre Extreme Challenge. Jag drömmer om att någon gång vara i tillräckligt bra form för att kunna vara med, det verkas hur häftigt som helst. Jag skulle bli jätteglad om du ville skriva ett inlägg om vad som krävs för att klara det, hur bra man ska vara på det olika sporterna, vilken utrustning som man behöver, hur man tränar inför loppet etc. Vill även passa på att tacka för ett intressant blogg!

  [Svara]

 • Svara sara tilling 30 januari, 2014 at 21:44

  hahaha Om du visste hur många gånger jag blivit tokig på dina motfrågor. ;Men jag tycker om dig ändå

  [Svara]

 • Lämna kommentar