Lofsan

Om att inte vara sin kropp

Bara för att du inte är nöjd med din kropp så betyder inte det att du är missnöjd med dig själv. Om din kropp inte känns bra eller ser bra ut är det inte samma sak som att det är du som inte är bra. Bara för att din kropp är överviktig nu så innebär det inte att du är sämre nu än vad du har varit tidigare. Du är inte din kropp. Din kropp är inte samma sak som din själ.
 
 Din kropp är ditt redskap i livet, det som gör att du kan prestera. Men det är ditt hjärta, din själ och dina tankar som styr. Det är ditt inre som betyder något. Din kropp speglar inte din själ. Värdera din prestation utifrån dina mentala framsteg och inte hur din kropp ser ut. Du är inte din kropp. Du använder din kropp.
 
 Se inte ner på din kropp för att du inte är nöjd med den. Se istället vad kroppen kan hjälpa dig med!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Kommentarer

 • Svara Tack 5 juni, 2014 at 20:14

  Alltså bara tack!

  [Svara]

 • Svara Camilla 5 juni, 2014 at 20:39

  [Svara]

 • Svara Helena 5 juni, 2014 at 20:42

  Tack för de kloka orden! Jag borde skriva ut det och ha med i handväskan så att jag kan läsa det så fort det dyker upp dumma tankar.

  [Svara]

 • Svara Kristin 5 juni, 2014 at 21:01

  Detta tar jag med mig, klankar ner på mig själv allt för ofta!

  [Svara]

 • Svara Yanina 5 juni, 2014 at 21:10

  DU är så fantastisk! Tack. Ibland behöver man bli påmind liksom.

  [Svara]

 • Svara Isabelle 5 juni, 2014 at 21:20

  Jag kan inte.

  [Svara]

 • Svara Jeanette 5 juni, 2014 at 21:27

  SÅ kloka ord.

  [Svara]

 • Svara Jennysen 5 juni, 2014 at 21:55

  Ibland behöver man en påminnelse som denna. Tack! 🙂

  [Svara]

 • Svara Catharina 5 juni, 2014 at 22:55

  Åh vilket bra inlägg! Jag jobbar väldigt hårt med mig själv när det gäller att sluta bry mig om vad alla andra tycker och tänker om mig. Jag tycker att jag har kommit väldigt långt men just det här du tar upp är svårt att släppa speciellt efter två graviditeter. Därför känns det väldigt bra när du skriver ett sånt här inlägg.

  [Svara]

 • Svara Charlotte 5 juni, 2014 at 23:04

  Jag brukar tänka tvärtom- ”vad jag kan hjälpa min kropp med” och på så vis göra bra val när det gäller träning och kost samt att jag ”gör ngt bra för kroppen” när jag lyssnar på dens signaler om att ngt bör ändras….
  Superflummigt 🙂

  [Svara]

  Charlotte Reply:

  ”Dens” finns det nog inget som heter = dess! ska det stå 😀

  [Svara]

 • Svara Joanna 5 juni, 2014 at 23:10

  Spot on!

  [Svara]

 • Svara Verra 6 juni, 2014 at 08:47

  Precis vad jag behövde idag!! Även om jag har gått från att aldrig tränat något till att idag träna 3-4 gånger i veckan är jag missnöjd och ledsen att jag är små tjock och otränad

  [Svara]

 • Svara Bea 6 juni, 2014 at 10:03

  Du skriver så himla bra, tack!

  [Svara]

 • Svara Elin 6 juni, 2014 at 18:08

  Tack tack tack. Eg vet jag det, men ändå stångar jag mig blodig mot mig, min kropp och alla mina tankar. Ibland behöver man bara få höra det också. Jag är inte min kropp. Tack fina lofsan.

  [Svara]

 • Svara Rund är också en form! 6 juni, 2014 at 20:04

  Klokt inlägg!!

  [Svara]

 • Lämna kommentar