Lofsan

Nyckelviksdagen

Vi har haft en helt fantastisk dag nere i Nyckelviken!

Jag bjöd min mamma på frukost i morse. Nybakade baguetter, ägg, kaffe, yoghurt och gott pålägg. När mamma var iordningfixad promenerade hon ner till Nyckelviken för att möta min syster Agnes.

Jag väntade en halvtimme i skuggan på Kärleken och Tom som kom med bussen. Trots att det är en bit att gå från Jarlaberg och tillbaka klarade jag det jättebra! Både mamma och Hans vart överaskade av min energi. Okej att det inte är så högt tempo men jag går i alla fall!

Tom hoppade i hoppborgen (gratis!), letade stenar i vattenbrynet och åt popcorn på vägen hem. Han verkade helnöjd!

Tompa klättrade på en stor sten

Vi tog en fika i caféet, i skuggan var det lagom varmt. Såg en kille som suttit vid ett av borden i solen. Han hade värsta rövsvetten i sina khakifärgade shorts. HAHA!

Lovisa vid Nyckelviken

Det blev korvgrillning idag med. 10 spänn denna gång. Lite dyrt tycker jag 🙂

The Big Boss

Agnes skulle iväg på middag som hon lämnade oss lite tidigare men jag är så glad att hon följde med, trots skavsår och eftersvallning från gårdagskvällen.

Väl tillbaks hemma hos mamma hade jag en visning för Kärleken av vagnen som jag igår utrustade med vattenflaskhållare. Min väska jag hade med mig för natten ska vi ha som skötväska sen i sommar. Tog en bild med telefonen som kommer upp senare.

Vi avslutade hela kalaset med vaniljglass, blåbärssorbet och hemmagjord hallonsås som mamma bjöd på ute på altanen. Jättetrevligt!

På vägen hem lämnade vi Tom hos sin mamma, handlade middag på Konsum i Slussen. De hade slut på grilllad kyckling, (undrar varför…) så Hans tog sin fina nya cykel upp till Daglivs när vi kom hem.

Så till middag nu blir det grillad kyckling, halloumi, sallad, tomat och melon. Efterrätten blir… trumvirvel…. JORDGUBBAR!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara alfvan 1 juni, 2009 at 16:31

  Vattenflaskhållare till vagnen? Nu blev jag nyfiken… Vart hittar man sån? 🙂

  [Svara]

  Lovisa Reply:

  Obligatorisk för mig! 🙂 Den finns på Barnens Hus. Jag satte min på höger sida med hållaren på insida av handtaget. Det funkade med skötväskan också.

  [Svara]

  alfvan Reply:

  Blir nog obligatorisk för min del också, jag måste ta mig ut och komma i form innan jul, med mitt dåliga flås går det åt vatten! 😉
  Perfekt – då ska jag titta där! Visste ju inte att det fanns sån!

  [Svara]

 • Lämna kommentar