Lofsan

Ny förskola

Åh vad härligt det var att hämta gräbsen på förskolan idag. Så himla glada. Sixten hade korslagda plåster på knäet och var väldigt stolt över ”Ajaj”. I morse hade Baxter gått runt till alla barnen på gården (de har tre avdelningar) och pekat och sagt deras namn. Allihopa. Det tycker jag är bra med tanke på att han är 19 månader. Baxters tal har verkligen släppt de senaste veckorna och han sätter ihop upp till fyra ord i en mening nu. Han kan säga alla maträtter, namnen på alla TV-figurer och alla vardagsord som olika klädesplagg, fordon och verb. Det känns som att han får bra draghjälp av Sixten och förskolan är jättebra på att uppmuntra tal och matematik.

Efter sommaren ska Sixten och Baxter byta förskola till en närmare hemmet. Vi är supernöjda med vår nuvarande men det finns några tunga nackdelar som den nya förskolan överträffar. Till exempel en bättre gård, närmare hemmet och att vi inte behöver passera någon gata på vägen dit. Bara en enda lång park hela vägen. Det känns som att om det är någon gång vi ska byta så är det innan Sixten blir 3 år och får kompisar. Jag tror att det gör mindre skada för dem nu än om ett år. Men vi kommer sakna alla fantastiska lärare på den nuvarande förskolan. De är helt underbara. Sånt har vi verkligen haft tur med hittills.

Vi gick förbi den nya förskolan på vägen hem för att spana lite. Det var stängt så hela gården stod tom och vi passade på att testa några rutschkanor och gunga. Sen får vi gå dit några gånger i sommar också så att övergången blir smidig.


Nu ligger killarna och vilar lite och vi väntar hem Hans och Tom som är och handlar. Jag borde tvätta, packa och städa inför resan men soffan ute på terrassen lockar mer just nu. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar