Lofsan

Nu tar vi helg!

Gräbsens utvecklingssamtal blev inställt idag så vi startar helgen lite tidigare. Världens gladaste barn på förskolan idag och Baxter och hans kompis kramade hejdå sex gånger innan vi kunde gå hem.


Jag ska filma och visa hur ni som varit gravida testar om magmusklerna gått ihop igen efter förlossningen. Det är en vanlig fråga från de mammor jag träffar på Sats varje dag. Innan magmusklerna har gått ihop tycker jag inte att man ska springa, köra Bodypump eller tyngre styrkeövningar med stång över huvudet. Det brukar ta från sex veckor upp till ett år efter förlossningen innan magmuskelseparationen försvunnit. Om man efter ett år fortfarande har ett brett dike trots plankträning bör man söka hjälp tycker jag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara Uppochhoppa 24 februari, 2012 at 17:25

  Oj, är det vår i Stockholm idag? Vänder hemåt på söndag efter underbart skidäventyr! Det här med magmuskelseparationen är väldigt intressant. Jag upplever hela livet så enormt mycket lättare nu, och jag misstänker att musklerna hittat läget intill varann igen, för jag får en helt annan kontakt och inget känns lika tungt. Snart ska jag testa löpning igen!
  Ps, för intresserade mammor ger jag tre lugna och grymma magövningar för platt mage inne hos mig, bra alternativ om plankor känns tunga och svåra att få till!

  [Svara]

 • Svara Linn 24 februari, 2012 at 17:32

  Aaaaaahh, kan inte fatta att ni får ha det så varmt att ni kan gå utan vantar. Grr, här fryser man ihjäl om man måste klä av sig dem för två sekunder!

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 24 februari, 2012 at 19:15

  Gud så söt Sixten är i sina prickiga byxor!

  [Svara]

 • Svara Jenny 24 februari, 2012 at 19:41

  Hej Lovisa!
  Jag har ju delade magmuskler, du hjälpte mig att kolla det efter Baby på sickla förra veckan. Theo är drygt 8 månader och jag vet ju att du sa att du inte tyckte man skulle springa, men jag sitter här och laddar för mina intervaller på bandet imorgon och har glömt varför? Du sa nåt om dålig teknik har jag för mig, men vad kan egentligen hända?

  Trevlig helg, ses på crossfit på söndag!
  Kram Jenny

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Du har ju en fin hållning och ett bra magstöd även med delade magmuskler och som jag sa så kan du springa om det känns bra. Men om du får besvär så vet du vad som kan vara orsaken.

  [Svara]

 • Svara Lotta 24 februari, 2012 at 20:37

  då blir jag lite nyfiken och undrar vad du menar med brett dike? hur mycket är det? mitt dike är ca två fingrar brett och det efter tre år sedan senaste graviditeten… jag kör ju både tung styrka, över huvudet och springer. vill gärna veta mer. ha en fin helg 🙂

  [Svara]

 • Svara petra 24 februari, 2012 at 21:00

  ja vad kan man få för hjälp ? visst är det så att för en del går dom inte ihop? varfö rinte löpning innan? mina har delat sig nu när jag väntar nr 4 så ingen llöpning då under grav? nästan 3 meter snö här 😉

  [Svara]

 • Svara Helena 24 februari, 2012 at 22:02

  Hej. Jag är liten (1,60 cm och 53 kg), fick mitt andra barn (på över 4 kg) för 2 1/2 år sedan och har kraftigt delade magmuskler. Började träna tidigt och ganska tufft ca 10v efter snitt. Inga problem med bråck eller styrka men däremot med att kunna suga in magen, få till en snygg hållning. Känns inte som det finns så mkt jag kan göra. Vill inte operera. Känner mig missnöjd med hur min mage ser ut, hur det fungerar och det är grymt tråkigt att jag inte ser att träningen ger resultat på magen. Finns det ngt jag kan göra? Vem kan hjälpa mig? Vad ska jag INTE göra? Springer, simmar, cyklar och kör lite styrka. Tacksam för hjälp och tips!
  /Helena

  [Svara]

 • Svara Caroline - Klara,färdiga,Spring! 24 februari, 2012 at 22:10

  Tack för hjälpen att kolla mina magmuskler förra fredagen! Kände på mig att de gått ihop igen men det var skönt att få det bekräftat:)

  [Svara]

 • Svara Rosi - med bebis och 2 stora 25 februari, 2012 at 09:59

  Älska bilden med Sixten o tungan! Sötkorv.

  [Svara]

 • Lämna kommentar