Lofsan, Resor

New York Dag 8 Nyårsafton

Jag vill inte behöva snåla med bilder bara för att nätverket är segt så därför:

Alla bilder till detta inlägg hittar ni på min facebook, klicka HÄR!

Sista dagen i New York och dessutom årets sista dag. Vilken tajming!

Vi valde att tillbringa de sista värdefulla timmarna av vår New York-vistelse i Harlem. Vi tog en taxi utanför huset hela vägen upp till norra spetsen av Manhattan och hamnade mitt i Harlem. Det var precis som på film; svarta killar som stod och hängde, hög musik från butiker och bilar och massa små små kvartersbutiker. Det var riktigt häftigt att vara där även om jag tycker att det var lite läskigt, fast det är nog mest för att jag är ovan vid miljön.

Vi gick hela vägen genom Harlem, ner till East Upper Side och längs med Central Park till 7th avenue där en av våra favoritdiners från i våras, Lindys, ligger. Vi var hungriga som vargar när vi kom fram. Eftersom vi väljer att stanna hemma ikväll och inomhus på tolvslaget satsade vi rejält på en tidig trerättersnyårsmiddag istället. Vitlöksbröd och mozarellasticks till förrätt, friterad kyckling och burgare till huvudrätt och så världens godaste belgiska våfflor à la banana split för min del och med pekannötter och glass för Hans del.

Sixten fick sig ett harem av beundrare i servitriserna. De unga tjejerna älskade Sixten, han rodnade till och med av all uppmärksamhet. Vi fick avdrag på notan och Sixten fick massa godsaker av servitriserna. 🙂

När vi kom ut från restaurangen var hela gatan bort till Times Square redan full av folk trots att det var 8 timmar kvar till tolvslaget. På de stora skärmarna räknade de ner till nytt år i andra länder och vi kom lagom till att nyårsfirandet i Moskva visades. Tänk att alla ska stå där hela vägen fram till midnatt. Det var världens pådrag, tror aldrig att jag har sett så många poliser på samma gång som höll i ordning på folkmassorna och organiserade köer in på Times Square men rekommendationen är ändå att hålla sig borta därifrån. Jag tror inte att vi gått dit oavsett om vi inte haft barnen med, tänk vilket kaos som kommer att bryta ut om det händer något.

Vi ska fira in det nya nyåret med varsitt glas skumpa och äta en riktig nyårsdessert med egengjord jordnötssmör (från vår grymma matbutik), glass och nötter. Jag vet inte om vi är vakna på tolvslaget eftersom vi ska upp redan vid 05 imorgon bitti. Vi har beställt samma van som hämtade oss på flygplatsen och den står utanför huset redan 0545.

Jag tror att flyget till Cancun tar strax under fem timmar. Sixten kommer förhoppningsvis sova en stor del av flighten, Baxter räknar jag kallt med att han sover hela resan.

Vad spännande att nästa gång jag skriver är vi i Mexico! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar