Resor

New York dag 3

Idag har vi hunnit med massa roliga saker!

Vi åt frukost på Röda Flamman som ligger i samma kvarter som hotellet. Vi båda märker att vi kräver en gigantisk frukost om vi ska orka med hela dagen. Vi satsar på hela kittet med omelett, pannkakor och rostis. Sixten får mycket uppmärksamhet på stan (det är inte så många barn mitt på Manhattan) och lyckas alltid flörta till sig servtrisen för att bli underhållen.

Sixten får yoghurt med flingor och färska jordgubbar till frukost

Liiite trött mamma

Efter frukosten tog vi en lång promenad hela vägen ner till Union Square. Där ligger en Gstarbutik, som tyvärr innehöll i princip samma kläder som i Sverige och Forever 21. Forever 21 hade vackra klänningar för ”promnight” och jag köpte, mot alla odds då jag verkligen inte är en klänningstjej, en rosa tyllklänning att ha på min brors bröllop i slutet av månaden. Vissa av er har ju gissat att vi ska gifta oss här i New York, men så är inte fallet, även om vi tagit reda på hur man går tillväga… 😉

Flatiron building, en av världens första skyskrapor


Lite sockerkaka på Starbucks sitter bra i maggen

Vi hoppade in en gul taxi och åkte till Central Park Zoo för att hälsa på ”Alex the Lion”, ni vet han från Madagascar, men det fanns inga lejon. Det närmaste vi hittade var sjölejon. 🙂 Zoo:t är uppdelat i två områden; ett med lite exotiska djur som apor, isbjörnar och pingviner och ett Children´s Zoo med kossor, kaniner, lamor, getter och stora svin. Sixten gillade laman och getterna mest av allt tror jag.

Pappa och Sixten spanar in Childrens zoo

Stygg lama!

Klapp klapp på geten

Lofsan och Sixten på zoo

Sixten var ibörjan skeptisk till sjölejonen...

Men sedan tinade han upp!

Sjölejonen roade Sickan

Pappa och Sixten spanar in ankor

På vägen från Central Park gick vi förbi Abercrombie & Fitch igen, utan kö denna gång. De spelade så hög musik att det knappt gick att vara inne i butiken, än mindre ta med Sixten in så vi tog ett varsitt varv på egen hand och kom båda ut med en stor påse i handen. Jag köpte ett par svarta byxor modell Jeggings, jeans i modell men massa stretch i. Jag köpte även en munktröja och en längre topp till sommaren i storlek M och en tisha i S men den ska jag byta till M så att jag kan ha den i sommar.

Nya tröjan och byxorna, lite stora i midjan, men jag behöver att växa i...

Vi åt en sen lunch på T.G.I.F. Sixten sov i vagnen så vi fick för en gång skull sitta i lugn och ro. Med ny energi kroppen gick vi några kvarter hemåt, på vägen ligger den stora Toys ´R´ Us-butiken, mitt på Times Square. Vi gick in och tittade på de stora legofigurerna, 4 meter höga Tyrannosaurus Rex som morrar och 3 meter höga Transformersfigurer. Det var ingen kö till det gigantiska pariserhjulet så Sixten och jag fick oss ett åk. Sixten tjoa och tjimma. I butiken har de en spädbarnsvavdelning med barnvagnar, spjälsängar och sånt. Priserna är billiga jämfört med i Sverige. En Bugaboobarnvagn kostar cirka 5000:- här. Förövrigt är det i princip bara fyra sorters vagnar som syns på trottoaren; Phil & Teds syskonvagn, McLarens sulkys, Bugaboo och så klart: iCandy. 🙂

Sixten åker pariserhjul!

Sickan ba OOOOOOHHH!

För att verkligen trötta ut oss extra mycket, och låta Sixten krypa av sig lite, gick vi ner till hotellgymmet för varsitt träningspass. Vi försöker altid att boka hotell som har eget gym så att vi kan träna även på semestern. Nu när magen har börjat växa och bli synlig har jag lagt om träningen och styrkeövningarna. Jag jobbar fortfarande utanför maskinerna med funktionella övningar som involverar både överkropp och underkropp samtidigt. Eftersom jag har varit förkyld i några dagar och under passet hela tiden behövde ha koll på Sixten hoppade jag över konditionsträningen på maskinerna och satsade på styrkan.

På kvällen var vi så trötta och Sixten somnade ganska tidigt så vi beställde upp roomservice till middag istället för att dra med oss honom ut. Pizzan var absolut inte värd priset men tallriken med american pancakes och nutella satt som en smäck!

Roomservice, lyx men najs!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

  • Svara Jennyn 12 maj, 2010 at 06:39

    Herregud va sixten har blivit söt!!!! Alltså hans ansikte bara lyser. sötnöten

    [Svara]

  • Lämna kommentar