Lofsan

New York Dag 3

Ni är många som har hört av er och vill ha New Yorktips om shopping till mamma och barn så jag försöker skriva noggrant om vilka butiker som är bra och värda ett besök. Kronan är stark just nu och redan tidigare låga amerikanska priser är ännu bättre så det är värt att köpa ”säsongsgarderober” när man ändå är på plats. Jag köper alltid minst en storlek för stort till Sixten så att det alltid finns nya kläder att ta fram ur garderoben. Ett tips! Detta är vår tredje resa med gräbsen till New York så vi har fått bra kött på benen För er nya läsare ska jag lägga upp länkar till de tidigare resorna också.

Det här inlägget skulle ha bilder tagna med iPhone men eftersom jag tappade bort telefonen på flygplanet blir det inga såna. Istället har jag fotat några favoriter från Macy’s och Footlocker nu när vi kommit hem. En del har ni redan sett så jag har valt ut några finingar.

Baxter är i toppform, världens gladaste unge! 🙂 Jag skrev häromdagen att Baxter fått sin första tand men serni det var bara lite kräks för hemma på kvällen när jag stolt skulle skryta för Hans hittade han ingen tand. Snopet värre. Däremot hittade Agnes en tand på riktigt idag. Där nere till höger. Ett gulligt litet gryn.

Idag spöregnar det här på Manhattan. Riktigt elakt regn. Vi fick slåss om taxi med tusen andra. Regnet piskade i ansiktet medan de gula bilarna gasade förbi. Sixten var härligt urban och lärde sig snabbt hur man världsvant vinkar till föraren. Early learner.

För att komma undan regnet bestämde vi oss för att ta taxi till Macys, det stora varuhuset där jag köper mycket av barnens kläder. Vi kom fram 45 min före öppning men Sephora; motsvarande svenska Kicks hade öppet så Agnes och jag ”fyndade” I.D.smink till 25% av de svenska priserna. I like!

Medan Agnes, Henric och Backan tog en fika på Starbucks tog jag den sovande Sixten (som somnade sittandes i taxin) och gick loss inne på Macys barnavdelning. Tröjor och shorts i mängder från Ralph Lauren, Hilfiger och Levi’s fick följa med hem. Skor också. Macys är mitt allra hetaste barnklädesshoppingtips på Manhattan parallellt med alla tusen Gapbutiker.


Vi vuxna köpte lite kläder vi också men sedan var vi helt färdiga. Sixten drog till med sina långsovningar som han gör varje dag här, jetlaggad som han är; tre timmar i vagnen. Perfekt shoppingstund!

Vi tog en taxi tillbaka till hotellet för att dumpa alla kassar och gick sedan runt hörnet till en Diner för att äta lunch. Sixten är tokig i pommes, som tur är äter han det aldrig hemma så det får vara okej här även om jag inte gillar det. Bara massa gammalt härdat fett.

Gräbsen får mycket uppmärksamhet på restauranger och i butiker. De njuter och mallar sig fast Sixten blir blyg när stora mörkhyade karlar vill göra High5. Amerikaner är väldigt öppna och ”talkative”, stor skillnad mot blyga dryga svenskar. Jag passar bättre in i USA.

Eftersom jag gick upp klockan 03 när gräbsen vaknade kände jag mig lite mör framåt eftermiddagen så mina nannys tog hand om gräbsen medan jag fick sova två timmar. Som en ny människa. Nannysarna åkte iväg mot butikerna på 5th avenue medan jag bestämde mig för att ta med gräbsen och gå till Gap. Jag har sökt lite tuffare glajjor till Sixten, inga vanliga svarta plastbågar och Gap kan man alltid lita på.

Framåt kvällen vände jag och gick upp till Herald Square där det finns en stor Footlocker, mittemot Macy’s. De har en tjejbutik, en barnavdelning och en stor killavdelning. Jag hittade äntligen löparskor till mig; Asics och Nike Free. Asfalt och mjukt underlag. Priserna är ca 50% mot de svenska så jag är nöjd över att jag väntade till New York. Jag fyllde på Conversesamlingen med ett par grå låga sneakers och hittade ett stort Under Armoursortiment så de linnen jag älskar fick följa med.


Inne på barnavdelningen hade de mycket snygga Nikemodeller och gräbsen fick varsitt par. Till Sixten blev det butikens snabbaste sko med grön sula. Råtuffa! Baxter fick vita Nike Free, väldigt mjuk sula som både går att krypa med och stå/gå i. Fina skor till fina killar. Jag chansade och köpte nästa vinters kängor till Sixten. Jag tyckte att det funkade bra med ett par kängor och ett par stövlar den här säsongen så vi kör samma koncept nästa år. Jag fortsätter med Timberland fast den här gången den klassiska modellen, likadana som jag, Agnes och Henric har. 🙂 Baxter ska ha Sixtens Timberland från i år. Perfekt tajming.


Agnes och Henric kom till Footlocker och hittade bra skor de med, trevligt med sällskap! Efteråt tog vi en rask promenad hemåt, det var ganska kyligt. Vi stannade till på en snabbrestaurang och köpte med oss sallader och wraps till sen middag.

Vi kommer upp i 10 km gång varje dag. Bästa sättet att uppleva Manhattan på om man bortser från helikopter. Gräbsen är jätteduktiga i vagnen och tittar och tittar. De får turas om att sitta i selen. Det hade varit bra om vi hade haft två stycken, något att överväga till nästa storstadssemester eller kanske redan till Kreta i sommar. Hemma har vi ju den stora ryggsäcken som Sixten sitter så bra i.

Gräbsen somnade vid 22 och båda sov sen hela natten till 0630 fantastiskt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara ellenojag 16 maj, 2011 at 22:49

  jag bara MÅSTE åka till New York snart, blir galen av all din fina shopping!!
  Tror Ellen hade gillat Marcys 😉

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Alltså, du om någon hade inte ens kunnat få med dig allt från butiken. Ibland önskar jag mig en flicka men men. 🙂

  [Svara]

 • Svara Annelie 17 maj, 2011 at 16:40

  Hej

  Måste bara få fråga vad ni har betalat för era resor (flyget) till NY, vi har snackat om NY sen (typ) dackefejden, men varje gång vi letat resor så har det landat på 30 000:- för oss 3 (2 vuxna och en 3 åring).
  Du som varit där ett par gånger, när är det prismässigt bästa perioden att flyga dit?

  Tackar 🙂

  /Annelie

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Oj! Jag har ingen aning om prisperioderna men det kan tex skilja några tusenlappar om man åker en måndag istället för en tisdag tex. Barn under 2 år kostar 10% av en vuxenbiljett medan en 3-åring kan kosta upp mot 80%. Om man har tålamod och mellanlandar i Frankfurt eller London blir det säkert billigare.

  Kolla på olika resesajter som scannar av alla flygbolag åt dig för att hitta lägsta pris. Vi reser med Continental eller SAS, SAS är lite vassare tycker jag.

  New York är fantastiskt året om så hitta billiga biljetter och res då.

  [Svara]

 • Lämna kommentar