Resor

New York dag 2

Idag är det lite kallare här. Jag har haft skinnjackan på mig hela dagen, det har varit perfekt. Jag glömde en tjockare tröja hemma, det får jag köpa här istället. På min New York-lista står ett besök på en riktig American Diner så vi åt frukost härnere på gatan. Det var precis som jag hade föreställt mig och sett på film: upplyst, dissiga servitriser med förkläde, omelett och handskriven nota. Ascoolt! Där Päivi Hacker drömmer om att jobba, där vill jag äta. 🙂

Lofsan äter frukost

Vår frulle

Vi gick direkt vidare på 5th avenue till Empire State Building.

Lofsan & Sixten med Empire State Building i sikte

Eftersom vi var där så tidigt var det ingen kö, jättesmidigt eftersom Sixten sov i vagnen hela tiden och slapp sitta i vagnen och vänta. Efter att ha åkt en massa hiss, för övrigt den snabbaste hissen jag någonsin åkt, nådde vi typ 82:a våningen, där var det storm! Ena sidan var avstängd för att det blåste så hårda vindar och många stannade innanför glaset, men inte vi inte! Sixten låg bakom regnskyddet och märkte som vanligt ingenting. Det är ju väldigt högt upp, lite läskigt att titta ner tycker jag!

Kärlek på hög höjd

Högt högt upp!

Lite svaga i benen efter höghöjdsträningen tog vi oss till Starbucks strax utanför varuhuset Macys. Hans MÅSTE ju dricka Starbuckskaffe.

Lofsan på sitt livs första Starbucks

När H var här i New York för ganska exakt ett år sedan köpte han massa barnkläder till Sixten som då låg i magen. H har sen dess pratat sig varm om varuhuset Macys och deras barnavdelning och idag var det äntligen min tur att få besöka himmelriket. Priserna är ungefär 1/3 av de svenska priserna. På pojkavdelningen är det Ralph Lauren och Hilfiger som tilltalar mig mest men Hilfigers tröj- och skjortmodeller är korta men breda, inte så snyggt, så även om de i princip var billigare än HM i Sverige så satsade jag alla kort på Ralph Lauren. Sixten fick många pikétröjor, både kort och lång ärm, shorts till sommaren och kofta. Jag köpte en del fina overaller och sparkdräkter i könsneutrala färger till nya bebisen också. När vi skulle betala kändes det som ett skämt för att det var så billigt jämfört med antalet plagg vi köpte. Shopaholicen i mig fick hög puls och endorfinpåslag. 🙂

Mitt i barnavdelningen ligger en McDonald´s (grym affärsidé) som vi köpte varsin cheeseburgare på för att orka två butiker till innan hemgång.

På andra sidan gatan Macys ligger en gigantisk Victoria´s Secret. (Victoria´s Secret står såklart med på min N.Y.-lista) och jag hittade flera roliga produkter som schampo, balsam, sprayer, parfym, bodylotion och krämer. Allt är i snygga förpackningar och känns lyxigt! Såklart köpte jag annat fint därinne också… 😉

Lofsan har utforskat Victorias hemligheter

Sista butiken vi orkade med blev GAP som ligger vägg i vägg. Vi fyllde på Sixtens skoförråd med ett par Converse till, gröna utan snören (med resår) och en skjortdräkt. Bebisen i magen fick två bodys också. Som sagt, bilder på allt kommer i slutet av veckan. 🙂

Sixten provar mammas nya glajjor

Nu ligger vi på hotellrummet och chillar lite. I dag är det Mother´s Day i USA, det är tydligen den näst största restaurangdagen (efter Thanksgiving), och vi har bokat bord på en asiatisk restaurang ner i Meatpacking district men både H och jag har blivit väldigt förkylda så vi flyttade bokningen till senare i veckan och äter i närheten eller beställer roomservice istället.

Vi bor på 12:e våningen på detta hotell

Imorgon blir det nya kilometer, och kanske mil att knata då H har rekat ut Gstarbutikerna i stadsdelen och är helt sprallig inför shoppingen. Hoppas han inte blir besviken på utbudet!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara kikki 10 maj, 2010 at 09:15

  Vad underbart ni ser ut att ha det! 🙂 Jättehärliga bilder!

  [Svara]

 • Svara Hanna 10 maj, 2010 at 12:59

  Superfina bilder! Måste bara fråga, vart har du köpt din supercoola rosa skor? Ett par Nike va? Jag älskar dem men har inte hittat just de rosa någonstans.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack! Jag är sponsrad av Nike så jag har fått dem. Tyvärr har jag inte sett dem i butik.

  [Svara]

 • Svara militarmamman 10 maj, 2010 at 19:51

  Vilken underbar resa med fina bilder! Spännande att läsa!

  [Svara]

 • Lämna kommentar