Högtider, Resor

New York Dag 2 Juldagen

Pojkarna sov i dubbelsängen första halvan av natten, Hans och jag i bäddsoffan. När det var dags för mat för Baxter bytte Sixten och jag plats, och de i soffan fortsatte sova till 04 innan Sixten var klarvaken. Då var ju klockan 10 svensk tid… Baxter åt länge varannan timme och sov jättebra däremellan så jag flyttade honom från sida till sida och sov riktigt bra under tiden trots att han låg och åt. När Sixten vaknade gick jag upp med båda och så hittade vi Disney Playhouse på TV:n. Baxter somnade om och Sixten och jag mös med välling. Han leker och leker hela tiden och är så självständig!

Juldag i USA är lika med röd dag och all shopping är stängd så vi planerade att ta en riktig långkörare med vagnen, utforska Greenwich och besöka Washington park.

För att fördriva någon timme på morgonen innan klockan slagit sju och det är acceptabelt att äta frukost skulle Sixten och jag bada badkar men precis när jag klivit ner vaknade Baxter så till slut satt vi alla tre och plaskade och tjoade. När Hans vaknade åt vi frukost, i soffan såklart. Vi har förstått att matplats inte är prioriterat i Manhattanlyor. Det är ett under att det finns kök överhuvudtaget. Hans botaniserade noggrant gröthyllan i vår favoritbutik igår och köpte till slut en blandning med smak av lönnsirap. Den avnjöt vi tillsammans med färska blåbär och mjölk medan Sixten åt yoghurt och ekologiska svindyra frostis. Lite ägg, bröd och grapefruktjuice på det så är vi redo för en dag på Manhattan!

Redan klockan 08 lämnade vi huset och Sixten somnade snart. Vi är inte bortskämda med några lugna minuter när han är vaken så vi tog in på närmaste Starbucks och drack varm dryck och åt citronkakan vi förälskade oss i i våras. Det är riktigt kallt för att vara New York och vi båda frös en hel del idag. Barnen var varma och nöjda. Jag glömde min varma jacka på flyget 🙁 min favorit från Peak så jag måste köpa en varmare tröja/jacka eftersom det tydligen ska snöa här i veckan.

Sixten vaknade i höjd med att vi nådde Times Square och blev precis som i våras så fascinerad av alla lysdioder och stora TV-skärmar på husfasaderna. Det mesta är som sagt stängt idag men vi rekade och kollade öppettider inför morgondagens shoppingrunda: Macys, Victorias Secret och Gap Kids står på schemat tillsammans med ett besök på favoriten The Crumb Shop för att fika cupcakes, allt inom samma kvarter på Herald Square.

Jag blev riktigt kall, Sixten och Baxter var hungriga så vi gick till ett café, floppat, som var kallt, hade äckliga mackor och stökig stämning. 🙁 Tur att jag hade så bra sällskap istället. Bara några kvarter senare hittade vi ett fantastiskt café med ursöta kakor som också serverar mat så där ska vi äta senare i veckan!

Det riktiga målet med dagen var ett besök i Washington Square Park. Vissa delar av parken byggs om men en stor del var intakt. Vi hälsade på tama ekorrar och jagade fåglar, lekte i den tomma fontänen och tittade på en riktig Manhattanvovve med skor och kläder. Sixten var i himmelriket! Solen sken på oss och genast blev det lite varmare.

På vägen tillbaka till Tribeca, området där vi bor passerade vi urballa SoHo och Greenwich. Så jädra coola stadsdelar, tänk om tomten kunde komma med en lägenhet där nästa år. 😉

Ikväll är det ju den riktiga julafton här och vi äter kalkon, tranbärssylt och couscous till middag. Väldigt torrt och inte alls särskilt gott. Imorgon blir det nya tag på matfronten!

Jag hoppas att Sixten vill somna i tid, han är som ett ånglok här och kör över allt och alla, inklusive Baxter och mig. Han pillar och klättrar, nyfikenhet är en jättebra egenskap men ack så krävande för både honom och mig. Och stackars Baxter som ibland kommer i vägen för ångvälten. Jag tror att Sixten kommer att älska poolen och stranden i Mexico, hoppas det finns någon liten vän till honom också.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alfva 27 december, 2010 at 08:19

  Jag tror de blir lite extra speedade av själva resbiten också, precis som vi blir förväntansfulla på något sätt.
  Du vet ju hur lugn A är, men både i Malaysia, Barcelona och Grekland var hon heeeelt vild de 3-4 första dagarna och kunde inte vara stilla i 2 sekunder… :p Fast det är ju bättre det än att de blir sura iaf! 😉
  Hoppas ni shoppat rejält nu!!

  [Svara]

 • Svara Nea 27 december, 2010 at 09:36

  Låter som att ni har det riktigt gött!… =)

  [Svara]

 • Svara M.H 27 december, 2010 at 23:29

  Ser härligt och snöfritt ut 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar