Lofsan

(Näst)Sista besöket hos barnmorskan?

Idag hade vi det näst sista inbokade besöket hos barnmorskan. När jag var gravid med Sixten var jag övertygad och räknade alltid med att gå över tiden, jag gissade på att Sixten skulle födas 4/8 (BF var 27/7), han föddes 3/8 så jag var ganska nära men den här gången har jag en känsla av att jag inte kommer att passera BF, 20/10. Men varför skulle jag inte göra det egentligen? Statistiskt sett föder man andra barnet 2-3 dagar tidigare än första barnet, det är ju bättre än 2-3 dagar efter. 🙂 Det sista inbokade besöket har vi dagen innan BF och barnmorskan tyckte dock att jag skulle ställa mig in på att behöva gå på det besöket också. 🙁

Idag fick jag bannor från barnmorskan för mitt kassa järnvärde, 105 som i kombination med ett lågt blodtryck 100/60 gör att jag både känner mig trött, sliten och ofta yr. Hans köpte blutsaft på Ica efteråt så nu blir det två kapsyler om dagen fram till förlossningen så att jag har okej värden inför syndafloden.

Bebisen ligger fortfarande högt upp i magen, precis som Sixten gjorde. Stark mag- och bäckenmuskulatur är bra på vissa sätt, dåligt på andra. Så länge bebisen fortfarande ligger med huvudet nedåt så är det ingen fara att han inte sjunkit ner i bäckenet.

SF-måttet fortsätter att avvika från normalkurvan men följer sin egen kurva. Eftersom vi gjorde tillväxtultraljud för bara någon vecka sedan så är det ingen fara att magen inte växer så mycket som ”statistiken” vill. Magen har ju vuxit en del senaste veckorna, det märks både i kläder, ligament och i livmodern.

Bebisens hjärtljud var fina, Sixten hajar alltid till när pulsen från dopplern högt studsar i rummet. Han förstår ju inte varför jag ligger på en brits med magen i vädret. Överhuvudtaget är han helt ointresserad av magen, annat än att den är skön att sitta på och ibland luta magen mot. Kommer han ens att märka när den försvinner? Sixten är inte intresserad av små bebisar, till exempel de i babysitter på MiniSats, han ser dem inte ens men idag stal han Nathalies, Emelies lillasyster, napp två gånger. Det ska bli så spännande att se hur han kommer att reagera när vi kommer hem med bebisen. Han kan bli lite svartis när till exempel Lykka sitter i mitt knä.

Vi skrev ut journalen att ha med till förlossningen och jag fick hjälp med att sålla ut vilka papper jag tidigare fått som också ska med, till exempel det senaste ultraljudssvaret och provsvar från den senaste provtagningen av blodimmuniseringen. Vi skrev även ihop våra önskemål angående smärtlindring och annat runtomkring. Ganska enkelt faktiskt eftersom jag vill ha det på exakt samma sätt som när Sixten föddes. Barnmorskan får föreslå smärtlindring efter behov, Hans ska få hålla bebisen först och han ska vara ren och torr när jag får upp honom på bröstet. Jag kan tänka mig att avstå från ett familjerum på BB för att en förstföderska ska få det istället, Hans kommer ju ändå inte kunna stanna kvar eftersom han ska hem till Sixten och Mormor. Jag hoppas att jag kommer att kunna lämna BB så fort som möjligt efteråt, det var tryggt med två nätter där när Sixten föddes, allt var så nytt men bara amningen kommer igång och jag är tillräckligt hel och stark för att kunna åka hem så vill jag göra det. Jag har ju världens bästa team runt mig härhemma.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Josse 1 oktober, 2010 at 10:42

  Åh det är så spännande, snart är du 2- barnsmamma, vad underbart! Lycka till med allt! Kramar från oss här i norr

  [Svara]

 • Svara MansonDust 1 oktober, 2010 at 14:22

  Får man fråga varför du vill ha bebisen avtorkad & ren innan? Alltså, jag är bara nyfiken. 🙂 För jag personligen vill ha upp barnet på bröstet direkt, kladdig & otorkad. ^^, Så det är kul att höra hur andra tänker.

  [Svara]

 • Lämna kommentar