Lofsan

Nästa resa

Jag bläddrade igenom iPhoto på datorn och hittade massa bilder från när vi var i London vecka 2 som jag inte visat er än. Hans jobbade nästan dygnet runt hela veckan men jag är bra på att sysselsätta mig och barnen med egna utflykter och små projekt, i lagom format. Dessutom kom min mamma till London på torsdagen och vi hade fantastiska dagar, på ett helt annat sätt än hemma, tillsammans. Gräbsen och jag promenerade minst en timme i Hyde Park varje dag och en av dagarna min mamma var med så gick vi ned till den italienska fontänen söderut mot Bayswater. Det var kallt men strålande sol, vårkänslor! Gräbsens mössor är från Blingo, Sixtens favoritjacka kommer från Tenson medan scarves och Baxters jacka är från spanska Zara. Timberlandkängor på såklart!

Nu dröjer det några månader innan gräbsen får åka utomlands igen. Vi skulle ha tillbringat en vecka tillsammans med min pappa i Malaga över påsken men det blev krockar och för meckigt så det blev avbokat, kanske lika bra så att vi kan fokusera på jobb och förskola istället. Hans och jag har en USA-tripp inplanerad till våren men för första gången utan gräbsen, det känns både pirrigt och spännande. Nästa gång gräbsen får följa med ut och flyga blir till Side i Turkiet i sommar. Jag fick flera frågor om hotellet och hur vi tänker kring värmen som jag tänker svara på.

Jag har varit i Side i juli en sommar för 10 år sedan, tillsammans med min mamma och mina systrar. Ja, det var varmt men inte olidligt. Kreta och Side har samma genomsnittstemperatur i juli månad och barnen hade inga problem med det förra sommaren på Ocean Beach Club. Det är klart att det kan spåra ur helt man det kan det ju göra även under en värmebölja i Sverige. Sunwing Resort East Beach i Side öppnar under våren så precis som på OBC blir vi en av de första gästerna, det känns lyxigt! Hotellet ligger cirka 500 meter från stranden och har flera pooler på området med vattenrutschbanor och separata bebispooler. Eftersom vi tillbringar mest tid på hotellet, det är smidigast för oss som småbarnsfamilj, är det viktigt att vi har ett bra boende/lägenhet. Innan jag fick barn var jag inte alls lika noggrann med hotellrum, utsikt och liknande men nu har jag lärt mig vilken skillnad det blir om resan har bra förutsättningar. Vi sitter hellre på balkongen på kvällen och tittar på utsikten mot havet än jagar barnen runt hotellbaren, lunchen är också smidig att äta på rummet så att både barnen och vi vuxna kan slappna av en stund. När gräbsen blir äldre kommer vi säkert vara mer ute på restauranger och liknande men just nu gillar vi helhetskonceptet med boende, matbutik, bad, barnaktiviteter, träning och restaurang på samma ställe, inne på hotellområdet.

Ska ni åka utomlands i sommar?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Kommentarer

 • Svara Emma Karlsson 7 februari, 2012 at 21:53

  Planen är att vi ska åka till USA i år, Kalifornien, främst San Fransisco och Sacramento för att träffa delar av min mans upphittade släkt för första gången, fast inget är bokat ännu. Vi var inte utomlands alls förra året så nu borde det vara dags. Fyller dessutom 30 i år och min man har frågat lite diskret om jag vill åka på nån weekend-resa och då ligger faktiskt London bra till, har aldrig varit där.

  En anna fråga bara, hur gick det med utlottningen av PT-timme? Blev det 3 timmar till en eller 1 timme till 3? Och är alla 3 isf utlottade?

  Emma

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  PT-timmar är utlottade! Kanske dags för ett nytt race när jag når 400 Likes på Facebook?!

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 7 februari, 2012 at 22:05

  Härligt med så mycket resor inplanderade! Vår bebis kommer in april/maj så vi planerar inte så mycket resor i sommar. Tar det lite som det kommer men vi håller nog oss till Norge/Sverige 🙂

  [Svara]

 • Svara Kim 7 februari, 2012 at 22:25

  Vi funderade åxå på Side och det hotellet. Men vårt val till slut med 6 vuxna som skulle bestämma sig så blev det Cypern Sandy bay med ving fast i september!

  [Svara]

 • Svara Yvonne 8 februari, 2012 at 14:21

  Hej! Gillar verkligen din stil på dina killar. Tänkte höra om du har bra koll på tjejkläder oxå? Jag gillar oxå märken men tycker det är svårt att få till ett helt ”kit”. Så har du tips på vårkläder till en 4 årig tjej och en 1 åring tjej så vore jag jätte glad. Jag tänker mig tex vårjacka, mössa, skor som passar ihop. Tack för en bra och inspirerande sida!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag tycker att Zara har mycket tuffa tjejkläder, jag gillar jeans och denim tillsammans med piké även på tjejer. Gärna lite slitna jeans. Accessoarer som en scarf gör mycket för helheten, och rena skor. Även om man har vinterkängor så tycker jag att man ska torka av dem ofta, då håller de längre.

  [Svara]

  Yvonne Reply:

  Tack för svaret. Ja jag ska nog satsa på nån scarf, det har jag inte gjort så mycket innan men då såg ju jätte fint ut när du gjorde det på killarna. Och det där med skorna gör jag oxå, hatar smutsiga skor även om det är på barn.

  [Svara]

 • Lämna kommentar