Lofsan

Najs frajdajs

Swoosh sa det och så hade hela fredagen gått! Och vilken fredag sen!

Vi har varit hemifrån 12 timmar, det är tur att mina gräbs är vana vid att det händer mycket runt om kring dem. Vi hängde på låset till Sickla Köpkvarter, det blir lätt så när dagen startar vid sex. Vid nio känns det som lunch. 🙂


Lite Nikeshopping på Stadium blev det och jag fick hjälp med overallen jag köpte till Baxter. Det blev nämligen tokigt med storlekarna så nu har vi två i 80. Sixten får en ny istället och så får Baxter Sixtens i 80. Smidigt med två barn tätt. Lika smidigt är det inte att shoppa med gräbsen men vi tog en paus med varsin smoothie från favoriten Naked Juice Bar. Här i stan finns den bara i Sturegallerian, som tur är. Annars hade jag överkonsumerat som allt annat jag tycker om.

Vi fick sällskap av två kompisar med följe; Johanna&Moa och Sofia&Ville. Sixten och Moa fann varandra direkt och lekte vilt medan Ville nyfiket bevakade de stora barnen. Vi åt lunch på Matverket, den nya restaurangen vid Best of Brands. Ganska dyrt och ingen smaksensation men jättetrevlig personal och väldigt barnvänligt. Rekommenderas till Sicklamammorna!


Sixten och fina Moa äter lunch.


Moa och mamma Johanna, starkaste mamman söder om Slussen. (Jag bor norr om Slussen.)

Vi träningsmammor pratar inget om bebisar utan det är löpning, styrketräning, träningsupplägg, kost och andra livsnödvändiga ämnen som gäller. När min kompis Sofia (många Sofior nu) anslöt blev det ännu värre eftersom hon, precis som Johanna ska springa Lidingöloppet imorgon.

Ville är 6 månader bara men mamma Sofia är sjukt snygg och lyser. Hon tränar med mig som PT och har nått fantastiska resultat under dessa månader. Det går att helamma och träna hårt samtidigt om man har bra balans i livet och starkt psyke. Bebisar sover flera gånger per dag. Upp ur soffan och träna!

Jag vet att jag tjatar men det är grymt med mammor som kämpar med att bygga upp en stark kropp efter graviditeten. Johanna gick upp 30 kg och är nu efter 18 månader den mest vältränade tjej ni någonsin sett. Det är inte enkelt, det krävs mycket tid och disciplin men ALLA kan. Man kan inte skylla på att man inte har motivationen eller vara avis på någons karaktär eller självdisciplin. Der är ju bara att ta tag i sig själv. Precis som man säger åt en slö tonåring att ta sig i kragen. Det är bara att göra det! Tänk inte så mycket. Bara kör igång.

Resten av dagen har vi tillbringat hemma hos Sofia och Jonny i Nacka tillsammans med tjejerna Emelie och Nathalie. Ida och Lykka kom förbi en stund och så hade vi afternoontea med scones som Sofia fixade. Värsta fredagslyxen. Sixten sov som en tonåring på soffan, han somnade sent igår och vaknar ändå tidigt så jag lät honom sova för att han skulle vara en god kavaljer åt Emelie.


Barnen har lekt galet mycket hela eftermiddagen och kvällen. Lite gnäll från de två yngsta när de blir trötta men sedan hämtar de sig och så blir det 100% igen.


Emelie i lektältet med nio liv. Ett sånt vill jag också ha.


Fina Baxter och Nathalie är helbundis. Kramas och drar varandra i håret.

Sofia bjöd på rårakor och köttfärssås med spaghetti till middag. Hon är en Gudinna i köket. Alltid. Jonny är lycklig som får leva med Sofia.


Som sagt, swoosh sa det och så var en fantastisk fredag till ända. Tack alla fina tjejer för idag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara i min lilla lilla värld 23 september, 2011 at 22:59

  Den där Moa var ju bara fööör söt. Förstår att Sixten diggar henne..

  Åh, varje gång jag ser Donkeyn skriker det inom mig. VILL HA!!!!!! Jon har sagt att ag får 85% av pengarna när vi säljer den lilla bilen. Förhoppningsvis blir det tillräckligt mycket då jag kan få en slant för min vibe också… Då jäklar blir det Donkey för hela slanten

  [Svara]

 • Svara Madde 25 september, 2011 at 10:27

  ”Det går att helamma och träna hårt samtidigt om man har bra balans i livet och starkt psyke. Bebisar sover flera gånger per dag. Upp ur soffan och träna!”

  Älskar din blogg!! Jag sitter här med en dag till BF och har inte kunnat träna sen 34+0 och längtar så det gör ont! (Kunde dock både jogga och styrketräna utan problem innan tack och lov!) Under tiden jag väntar på lillens ankomst så matar jag mig själv full av inspiration och kunskap om träning efter graviditet via nätet. Det viktigaste för mig är dessa positiva budskap om att det GÅR! För är det något som omgivningen vill påminna en om så är det att när man har barn så har man varken tid eller lust att prioritera träning och att man ska vara så försiktig att röra sig efter förlossningen i evigheter… Nä slår lock för öronen och går in på datorn o läser din blogg istället! =)

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Man bestämmer själv hur man vill leva. Det är inställningen som avgör. Klart att man ska ta det i lugnt i början om man har haft det tufft på slutet av graviditeten men promenera bör man börja med direkt och sedan kan man trappa upp träningen stegvis. Jag tycker att 1/23 är en bra balans; du ger dig själv en timme träning och sedan ger du barnet 23 timmar. 🙂

  [Svara]

 • Svara how long does it take to order a bridesmaid dress from davids bridal 12 december, 2013 at 15:15

  I saw another thing about this on another blog. Youve obviously spent time about this. Well done!

  [Svara]

 • Lämna kommentar