Träning

Några träningspass & Galonisar

Jag har känt mig lite krasslig efter att ha blivit attackerad av Sixtens dagisbasilusker men igår kände jag mig redo att ta mig an vikterna igen. Hoppar över intervallerna och satsar på kontakt och teknik i styrkeövningarna.

Gårdagens pass var ett benpass. Jag håller på att göra kroppen redo för en skidvecka i Tandådalen och då satsar jag på lite mer balansmoment i övningarna och mycket utfall.

3-4 set på varje övning
Knäböj med stång 20-40-50-50 kg superset med 20 snabba knäböj utan vikt
Utfall med stång 20kg superset med utfall utan stång
Knäböjshopp superset med frontböj
Upphopp på hög låda superset med benspark i maskin
Marklyft 50kg superset med Borzowhopp på stället
Enbensutfall i smithmaskin
Sittande lårcurl

Efter benpasset körde jag ju SatsBaby och där är det först ca 20 min konditionsträning och sedan en styrkedel men den är inte alls utmanande för mig eftersom jag som instruktör använder den vikten som de nya deltagarna rekommenderas.

Idag tisdag har jag och Baxter varit på Sats Odenplan som vanligt. Rygg och biceps stod på schemat.

3 set på varje övning
Smala latsdrag
Sittande rodd
Latsdrag i cablecross med handtag från de övre trissorna superset med Bamsen (för biceps) i samma position
Cirkel utan vila: Bamsen i cablecross (samma som ovan), Stående rodd med rep nerifrån i cc (cablecross), Hög rodd med samma rep, Bicepscurl med stång nerifrån på motsatt sida i cc.
Bicepscurl med hantlar 12 kg

Det blev ett kortare pass än planerat eftersom Baxter var hungrig. Jag försöker hitta hans nya rutiner nu när han får ersättning istället för bröstmjölk på dagtid. Hemma svepte han 50 ml i ett nafs och somnade om.

Nu ska vi ner på stan och äta lunch med Hans och Agnes och sedan ska jag kolla efter galonkläder, gärna med fleece i till Sixten. Har ni något tips på butik eller märke?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lessa 1 mars, 2011 at 12:34

  Polarn o. Pyret. Stod och kände på dem igår… Så fina kläder.

  [Svara]

 • Svara Martina 1 mars, 2011 at 13:05

  Din blogg är verkligen inspirerande! Vad är superset när det gäller styrketräning?Kanske bara jag som inte vet men, roligare att läsa när man vet vad det handlar om 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack!

  Superset är två övningar på raken utan vila mellan. Effektivare träning med andra ord!

  [Svara]

 • Svara Susanna 1 mars, 2011 at 13:27

  Abeko har jättebra regnkläder till både vuxna och barn.

  [Svara]

 • Svara Evelina 1 mars, 2011 at 13:50

  Vi använder Didrikson, dom är jättebra!

  [Svara]

 • Svara Anna 1 mars, 2011 at 14:44

  Hej gums!
  Jag kör Didriksson-ställ till Linn och har gjort det sedan hon var ca 1 1/2 år…kanonbra och med fleece inuti…och det bästa är ju att det är en hel byxa så inget som åker av:) Jesper kommer oxå få ett sånt ställ…eller ta syrrans gamla då kvaliten är riktigt bra trots många tvättar:) Brukar finnas på välsorterade sportbutiker. Kramisar i massor till Er!

  [Svara]

 • Svara Jenny 1 mars, 2011 at 15:59

  Isbjörns (fd Nanook) skalbyxor tycker jag du ska ta istället! Har man väl börjat med Isbjörns kläder vill man inte ha något annat. Möjligen kan plånboken vara av en annan åsikt ibland, men för en aktiv friluftsfamilj är de oslagbara tycker jag. 🙂

  [Svara]

 • Svara Annelie 1 mars, 2011 at 16:19

  Kan varmt rekommendera Didrikssons fodrade regnkläder, sitter jättebra på barnet och förskollärarna har hylla dom när Olivia haft dom! Om jag inte mins fel så säljer prinsar och prinsessor, det som ligger på drottninggatan Didrikssons

  [Svara]

 • Svara Sixtens mamma 1 mars, 2011 at 16:41

  Jag rekommenderar att du inte köper fodrat utan separat fleeceset och regnkläder. Det blir mycket mer användbart tycker jag. Polarns är jättefina med KappAhls tråkiga är faktiskt jättebra, brukar bli ”bäst i test” har jag sett. Annars har jag även varit nöjd med Stadiums Everest.

  [Svara]

 • Svara Malin 1 mars, 2011 at 18:26

  Didrikson har bra galonisar med fleece i. Mycket nöjd med dem! Säljs ju lite överallt förmodligen, men jag hittar dem alltid på naturkompaniet.

  [Svara]

 • Svara agneta 1 mars, 2011 at 21:13

  Som någon skrev, Isbjörn skalkläder. Vi har haft de, ska ha igen… Har man väl börjat med dessa är man fast. Inga galonisar behövs, torra och sköna barn. Galonisar med fleece är jättesvettigt. Skalkläderna med tex. Polarn o Pyret ullkläder under då det är kallt har vi haft.

  [Svara]

 • Svara Marie 2 mars, 2011 at 06:20

  Vi kör Didriksson, de fanns förra året på båtmässan och då var det mässpris. Kommer spendera ”några” timmar på stället så kan slå en flukt på fredag om du vill? Vi ses ju på lördag så om jag hittat ngt blir det snabb leverans.

  [Svara]

 • Svara Linda 2 mars, 2011 at 10:16

  Jag har valt bort galon och kör skal istället. De med fleece gör Tess genomsvett och hennes skalställ från Didriksson har hållt henne torr, sen har jag ett vanligt gaonställ i reserv om det pissregnar.

  [Svara]

 • Svara Jennyn 2 mars, 2011 at 12:29

  Didrikssons är jätte bra.. Höga byxor som värmer extra vid mage,bröst o rygg

  [Svara]

 • Lämna kommentar