Lofsan, Träning

Några tankar om intervallträning

 • Intervallträning i samband med styrketräning ökar passets totala kaloriförbrukning.
 • Intervallträning ökar din förbränning flera timmar efter passet.
 • Ett kombinerat pass varierar din träning så att du bibehåller motivationen.
 • Välj ordning efter vad du prioriterar; bygga muskler=kör efter styrketräningen, förbättra konditionen eller förbränna så många kalorier som möjligt=före styrketräningen.
 • Välj maskin efter intresse: löpband, crosstrainer, cykel eller roddmaskin.
 • Använd pulsband om du vill beräkna kaloriförbrukning eller se pulsen. Det brukar finnas att låna i receptionen och kan synkas med konditionsmaskinen.
 • Använd antingen maskinens förinställda intervallprogram eller kör ett eget.
 • Värm upp 10 min, ställ in hastigheten/motståndet på en nivå som är riktigt jobbig att hålla. Kör 1-3 min beroende på ambition. Vila 30 sek-1 min mellan varje då du antingen vilar helt eller bara sänker nivån. Upprepa 5-15 gånger beroende på ambition. En tabataintervall är 4 minuter lång och då springer du i 20 sekunder, hoppar av bandet i 10 sekunder och upprepar i 4 minuter. Kör 1-3 tabataintervaller innan styrketräningen. Varva ner 5 min och sedan är det dags att styrketräna eller stretcha.
 • Kör hellre 20 min riktigt intensivt än 40 min lite lagom. Det ska bränna i lungorna.
 • Prova att hoppa av och på löpbandet i låg hastighet innan du drar uppbandet för snabbt, håll i handtagen tills du har balansen och farten i benen.
 • Har du aldrig konditionstränat på en tuffare nivå bör du börja med 10 minuter första gången och öka lite grann på varje pass.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Svara Sofia A. 13 januari, 2012 at 09:23

  Hej och tack för en inspirerande blogg! Jag har nyligen hittat hit och jag gillar dina träningsklipp och tips på olika övningar 🙂

  [Svara]

 • Svara Bella 13 januari, 2012 at 09:29

  Du skriver så otroligt mycket bra saker i din blogg som alltid är intressant och inspirerande att läsa! Jag har själv funderat på detta med att försöka kliva av och på men är för feg att testa de, får försöka testa göra som du skriver.
  Tack för en inspirerande och superbra blogg! 🙂

  [Svara]

 • Svara I min lilla lilla värld 13 januari, 2012 at 10:50

  Jag älskar att hata dem haha

  [Svara]

 • Svara Sofia - ett bättre du 13 januari, 2012 at 15:28

  Dessa underbara älskade intevaller :). Jag har funderat en del på det där med hur man ska äta efter att man har kört kombinerade pass, alltså både intervaller och styrka. Jag har hittills mest delat upp mina pass och då jag kört styrka äter jag alltid direkt efteråt (snabba kolhydrater och protein) men då jag kört intervaller brukar jag vänta i alla fall en timme med att äta för att ge förbränningen en extra skjuts. Men hur bör man då göra vid de kombinerade passen tycker du?

  [Svara]

 • Lämna kommentar