Lofsan

Några tankar om balans

I fredags åt jag middag på Vapiano på Stureplan samtidigt som jag och mina nya ”kollegor” (jepp, ett extrajobb på G) planerade framtida uppdrag. Jag är väldigt kräsen gällande pizzor, generellt gillar jag inte pizza men med vissa undantag. En bra pizza är himlen. Restaurang Friden på Österlen i närheten av Kivik är ett exempel och Vapiano ett annat. Men det räcker med några bitar för att jag ska bli nöjd, en hel pizza blir bara en klump i magen. Då delar jag hellre mat med någon som beställer sallad.


Toscana med stark korv och tomat på.

Den i särklass vanligaste middagen hemma hos oss är en kycklingsallad. Den senaste favoriten är med Hans Caesardressing, och i går med halloumi, päron och granatäpple utöver den obligatoriska avocadon. Generellt sett äter jag ingen ren kolhydratkälla till middag men desto mer protein, fett och grönt.


Vår vanligaste middag på det fat som används oftast: en bröllopsgåva från våra vänner Anna och Chrille.

Det jag vill komma fram till är att man kan äta pizza, man kan äta sallad, med eller utan kolhydrater. Det viktigaste är att man har en bra balans, att man skippar förbud som blir hangups och äter det man mår bra av. Älta inte lördagsgodiset eller att ni åt för mycket till middagen, njut av det som var och gå vidare.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Kommentarer

 • Svara elinjosefine 22 januari, 2012 at 20:13

  Bra skrivet 🙂

  Önskar dig en mysig söndagskväll!!

  [Svara]

 • Svara Erika - Emblas mamma 22 januari, 2012 at 20:28

  Amen på det! : )

  [Svara]

 • Svara Petra Söderholm 22 januari, 2012 at 20:59

  Ser smaskens ut (båda två). Vill Hans möjligen dela med sig av receptet på Ceasardressingen?

  [Svara]

 • Svara Emma 22 januari, 2012 at 21:18

  Den salladen ser underbar ut! Mat för både kropp och själ.
  Får man fråga hur ni gör eran caesarderessing? Har provat att göra egen men det blir helt enkelt inte så gott. Ha en bra dag!

  [Svara]

 • Svara Sojkas Framtid - Ann-Sofie mamma till Isak 22 januari, 2012 at 21:30

  Bra skrivet! 🙂

  [Svara]

 • Svara Tove Kungsholmen 22 januari, 2012 at 22:55

  Exempel på en grej jag gillar med din blogg – dina sunda värderingar.

  Ha en fin vecka Lovisa och tack för all pepp på Fejan! 🙂

  [Svara]

 • Svara Sofie 23 januari, 2012 at 09:25

  Kompletterar du med kolhydrater till barnen eller ätet de också kolhydratfattigt till middag? Mina (Ida, 6 & Hugo 2,5) behöver pasta, bulgur eller dyl till middag har jag märkt, annars blir det tjat om kvällsmacka 45 min efter middagen. 😀

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Mina barn äter mycket pasta, vi har alltid färdigkokt i kylen som vi värmer på åt dem. Så om vi ska äta köttfärssås så får de spaghetti till medan vi vuxna framförallt har en stor sallad till.

  [Svara]

 • Svara fia 24 januari, 2012 at 17:18

  Kan man få recept på salladen=)?

  [Svara]

  fia Reply:

  Oj såg ju att du skrivit ut recept, slarviga jag läste inte texten=)

  [Svara]

 • Lämna kommentar