Lofsan

Mountain Buggy Terrain

Nu är vi inne på Sixtens tredje sjukdag och Baxter har börjat snörvla lite han med. Hans känner i halsen och jag går runt och känner mig bakis. Vi sover typ tre timmar per natt. Och det är inte på raken. Jag är sjukt förvirrad just nu och glömmer bort möten och saker jag lovat att fixa, vakuum.

Det är tredje dagen på raken som Sixten tar sin sovning redan klockan 09, han är precis lagom trött då efter att ha varit vaken sedan 06, då somnar han utan tårar och ganska snabbt strax före 19 och sover förbi midnatt utan att vakna. Det känns mycket bättre än att han sover vid 12 (som han gör på förskolan) och sedan vägrar somna förrän efter 20 på kvällen. Men det funkar ju inte att han somnar 09 på förskolan, då har jag ju knappt lämnat honom. Knepigt det där…

Fast det var inte det det här inlägget skulle handla om utan min nya vagn! Hans kom hem med vagnen från New York i måndags och hade vårdat den som en bebis. 🙂


Mountain Buggy Terrain

Som ni ser på bilderna påminner modellen om en gigantisk Urban Jungle. Stora hjul, en större sittdel och mer stötdämpning i chassit är de största skillnaderna. Det svängbara framhjulet går att låsa i omvänt läge så att linjen förlängs och vagnen blir stabilare. Den ska gå att köra i svår terräng, både på sand, skogen och till och med genom vattenbrynet…

Detta är vår andra trehjulade vagn; när Sixten föddes hade vi en Teutonia Spirit men ni som har följt bloggen några år vet vad som hände med den vagnen. Teutonian i sig är ju ingen instabil vagn, framförallt inte med liggdelen på men när sittdelen används så hamnar tyngdpunkten högt upp och den blir mer oberäknelig, det är i alla fall min erfarenhet. Jag tycker att Mountain Buggy Terrain känns relativt stabil för att vara en trehjuling, fast jag har inte provat rulltrappan eller höga trottoarkanter än.

Jag kommer inte att springa med vagnen förrän snön är borta eftersom det är svårt att se var man sätter fötterna när vagnen är framför. Däremot kommer jag prova att ha Baxter på magen och Sixten i vagnen när vi går till förskolan nästa vecka. Sedan får Baxter åka vagnen till gymmet och hem. Om Baxter fortfarande trivs i sin bilstol när snön försvunnit ska jag köpa en bilstolsadapter precis som jag har till vår iCandy Peach och ha honom i den när jag springer. Jag har alltså inte köpt någon liggdel till vagnen.

Jag tänker ha den här vagnen i alla fall fram till att vi åker till Kreta i juli, vi har nämligen beställt ett Bambinopaket till hotellrummet med en extra vagn, barnstol och barnsäng så vi behöver inte ha med vår syskonvagn dit. Mountain Buggy Terrain passar perfekt för oss att ta med till stranden eller att jogga med både där och i Sverige i sommar. I vår kommer ett tillbehör till vagnen som är en kombinerad sparkcykel och ståbräda, perfekt till Sixten och kortare promenader! Se en demovideo HÄR. När vi åker till New York i maj ska jag köpa en sån till Sixten för jag tror inte att de kommer till Sverige samtidigt. En ståbräda är ju perfekt till en 2-åring som i sommar inte vill vara bebis längre.

Detta är vår femte vagn hittills men just nu har jag bara denna och iCandy Peach med syskonkonverteraren. Resten har jag sålt. Vi har inget vagnförråd så vi har ett maxtak på två vagnar åt gången… 🙂

Vill du läsa inlägg om och se bilder på de andra vagnar vi har haft kan du klicka nedan:

iCandy Peach
iCandy Peach Converter Syskonkonverteraren till iCandy Peach
iCandy Peach Blossom Syskonvagn med Maxi Cosi som liggdel
Gesslein Swift Paraplyvagn att resa med
Teutonia Spirit Den första vagnen
Mamas&Papas Twin Voyage Paraplyvagn i syskonvariant

Om ni har några frågor om ovan nämnda vagnar eller om att köpa/beställda vagn utomlands så lämna den i det här inlägget och så sammanställer jag dem i ett nytt inlägg med massa svar. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Cissi 23 februari, 2011 at 10:32

  Du kommer säkert bli nöjd! UJ är den absolut bästa vagnen enligt mig som också testat ett flertal varianter. Din verkar ju än mer stabil, och jag tyckte aldrig den biten var ett problem. Vi sålde den enkom för att vår modell var äldre utan ställbart handtag, och A är så lång. Snyggast är den också. Krya på er!

  [Svara]

 • Svara Lofsan 23 februari, 2011 at 11:07

  Det hoppas jag med!

  Den är jättesnygg, den enda nackdelen varför jag inte haft en uj från början är att jag inte ville ha sixten bortvänd i sittdelen när han var liten.

  [Svara]

  Cissi Reply:

  Nej, det är ju den enda nackdelen med den vagnen.

  [Svara]

 • Svara Sofia 23 februari, 2011 at 11:29

  HAHAHAHHA, du är för underbar! Synd att du sålt alla annars hade du ju kunnat hålla utställning 🙂 KRAM o krya på sig! (har infoat micke om träningspass, han skulle kika på lite dagar som kunde funka framöver! – annars kanske du kan komma iväg en lördag el söndag morgon för då är vi garanterat där eftersom han jobbar dagtid – men det skall nog gå med sån tid oxå) okej, kram igen!!

  [Svara]

 • Svara Karro 23 februari, 2011 at 12:57

  Hej! Jag är nyfiken på om ni varit nöjda med er syskonvagn? Och vad den kostade? Väntar barn nummer 2 och har denna vagn i åtanke!

  [Svara]

 • Svara Erika 23 februari, 2011 at 21:07

  Jag är nyfiken på beställning av vagn från utlandet, tull osv, om du har någon erfarenhet av det?

  [Svara]

 • Svara stellabystardust 23 februari, 2011 at 22:01

  Ni kommer säkert bli hur nöjda som helst, jag älskar vår UJ (Swift).
  Även fast den är så liten så funkar den hur bra som helst i alla möjliga underlag och terränger, så er kommer garanterat funka överallt.

  Jag gillar inte heller att ha barnet framåt när det är litet (Max kommer få åka Bee när det blir dags att sitta), men om ni ska ha den just i träningsspår eller så så är det ju inte så mycket intryck så okej i det avseendet. Då tror jag inte man ska haka upp sig så mycket på det.

  [Svara]

 • Svara Hanna 26 februari, 2011 at 23:27

  Vart i Newyork köpte ni vagnen? Vi ska åka ditt i början utav april och är på jakt efter en 2011 års modell utav Mountain Buggy ( Urban Jungle)

  [Svara]

 • Svara Lina 27 februari, 2011 at 12:00

  Om jag förstår rätt hämtade ni hem den själva från NY? Det är just det jag är lite nyfiken på eftersom vi funderar på att göra samma sak i vår. Kunde vagnen tas med som bagage på flyget, som ”vanligt” bagage eller som specialbagage? Transporterades den i en låda eller väska?

  Tack på förhand!

  [Svara]

 • Lämna kommentar