Lofsan

Mitt 1455-tips

Jag har sedan ett par år tillbaka ett ganska hektiskt liv, med många möten, mail, arbetstimmar och väldigt många olika trådar att hålla i huvudet. Därför älskar jag de gånger då jag för en gångs skull får en möjlighet att faktiskt sitta på vårt kontor på Östermalm i Stockholm, för då blir jag ofta mer effektiv och fokuserad. Mina coacher i Lofsangruppen sitter ofta där och då blir det gärna ganska tramsigt på jobbet. Clara hjälpte mig t ex härom dagen när jag nästan försvann in i datorn…

Skämt åsido, så är det lätt hänt att man sitter alldeles för mycket på jobbet, och att balansen mellan en aktiv och passiv kropp därför blir väldigt skev för många. Många av klienterna i Lofsangruppen berättar om att de har svårt att göra kloka val hela dagen, hela veckan. Man kanske lyckas bra halva veckan eller halva dagarna, men sedan händer något, man får ett möte, man får bråttom och så ökar risken att man glömmer att tänka efter. Det här är lätt hänt, men jag brukar rekommendera att man gör saker ihop med andra, varför inte sina arbetskamrater? Tillsammans blir man starkare, och det gäller även att påminna varandra på jobbet om att ta små pauser, att ta en joggingtur på lunchen, att hjälpas åt med luncher, mellanmål, osv. Stillasittandet, småätandet, bullarna, fikat, och det där som är en så vanlig del av mångas arbetsdag kan vändas till något bra om man inte är ensam i ambitionen att göra nyttiga och kloka val, även när det gäller vad vi äter.

Ni minns kanske att jag har ett samarbete med GoGreen? De har ett gäng nya raw food-mixer (GoRaw), och jag visade mina skills (nåja…) som energibolls-kock förra veckan… Kul att så många har sett filmen och skrattat åt mig. Jag lovar att aldrig mer stoppa ned handen i en mixer utan att dra ur sladden först. 🙂

Tillsammans med Kevin Triguero  och PTFia  kör jag nu en tävling! Eftersom det är bra exakt vid kl 14.55 som väldigt många får en energidipp, så vill vi nu se just ditt exempel på hur du grejar 14:55-dippen. Lägg upp ditt tips på Instagram, hashtagga med #1455tips och tagga med @lofsans + @Gogreennordic så har du möjlighet att vinna en fin matberedare från OBH Nordica och GoRaw-produkter, perfekta och enkla att mixa till nyttiga bars, bollar och annat i. Tävlingen pågår i en vecka från och med idag.

Lycka till!

PS: Imorgon kan du kika in på kocken Jacob Wismars blogg för ännu fler 14:55-tips!

I samarbete med GoGreen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Erica 2 september, 2015 at 19:44

    Jo, jag tycker det är svårt att hitta balans för kroppen när ens jobb går ut på att sitta framför dator åtta timmar per dag. Jag har provat att börja stå o jobba samt ett program med micropauser som avbryter det man gör. Det hjälper lite grann i alla fall.

    [Svara]

  • Lämna kommentar