Sixten

Mission: Credda Sixten

Jag har kommit på mig själv med att bara skriva om nätter när Sixten inte sover så bra. Saken är den att de nätterna går nog att räkna på en hand sedan han föddes. Så nu ska jag berätta hur vi oftast har det på nätterna.

Jag låter Sixten sova hur mycket han vill under dagen och eftermiddagen fram till cirka 16. Sedan går jag all-in för att hålla honom vaken i tre timmar. Under dessa timmar får han både amma hur mycket han vill och dessutom äta 120 ml från flaskan. Vid 19 somnar han och sover sedan i sin vagn till 22. Då får han 120 ml till och somnar om. Vid midnatt går vi och lägger oss och sover fram till 04-05 då Sixten vaknar, får komma till vår säng och äter antingen 60 ml eller ammar. Ofta byter vi blöja då också. Vid 05 går Kärleken upp för att åka tidigt till jobbet eller till gymmet och då somnar Sixten och jag om och snoozar fram till 09.

Jag är med andra ord väldigt nöjd med hans sömnvanor för tillfället. På detta sätt är han glad dygnet runt och framförallt alltid mätt. För övrigt insåg jag vid middagsbordet igår att Sixten varken skrikit eller gråtit under dagen. Jag kunde ens minnas att han gjort det under den senaste veckan. Det känns anmärkningsvärt och lyxigt. Jag måste komma ihåg detta den dagen/natten det vänder, och när trotsperioderna kommer. Fram till dess njuter jag av varje stund tillsammans med Sixten och tar ingenting för givet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Alexandra 17 november, 2009 at 13:30

  De där sömnrutinerna låter fantastiska!

  Jag ska ta tag i Maltes sovvanor nu på allvar. Jag låg och tänkte på det inatt, ehum… Jag ska försöka göra precis som ni har gjort, att inte låta honom sova alltför sent på eftermiddagen.

  Jag jobbar också på att han ska acceptera flaskan. Han har gått med på att dricka lita vatten ur den utan att gallskrika, och det är framsteg ska jag säga!

  Ses imörrn!

  [Svara]

 • Svara Alexandra 17 november, 2009 at 13:30

  De där sömnrutinerna låter fantastiska!

  Jag ska ta tag i Maltes sovvanor nu på allvar. Jag låg och tänkte på det inatt, ehum… Jag ska försöka göra precis som ni har gjort, att inte låta honom sova alltför sent på eftermiddagen.

  Jag jobbar också på att han ska acceptera flaskan. Han har gått med på att dricka lita vatten ur den utan att gallskrika, och det är framsteg ska jag säga!

  Ses imörrn!

  [Svara]

 • Svara Amanda 17 november, 2009 at 14:49

  Han låter som en härlig liten bebbe 🙂

  [Svara]

 • Svara Amanda 17 november, 2009 at 14:49

  Han låter som en härlig liten bebbe 🙂

  [Svara]

 • Svara Tomas 18 november, 2009 at 00:15

  Fint!

  [Svara]

 • Svara Tomas 18 november, 2009 at 00:15

  Fint!

  [Svara]

 • Lämna kommentar