Lofsan

Min utmaning är inte någon annans mål

 Ni som följer mig på instagram och via min Facebook-sida har redan sett att jag är uppe i Bydalsfjällen. Jag är här tillsammans med min syster Agnes, min kusin Jonatan och Hans. När jag fyllde 30 år förra året (nästan exakt 1 år sedan) fick jag en helt galen födelsedagspresent av Agnes, nämligen en startplats till Bydalens fjällmaraton. Man kan välja mellan att springa 22 kilometer och 50 kilometer. Hans ska springa 22 km medan vi andra springer 50 km.
 
 Jag har sprungit tre stycken marathon hittills, det första helt oförberett och två med ordentlig träning innan. Det första är mitt snabbaste men också det som var hemskast i upplevelse. Min inställning till loppet i morgon är härligt avslappnad och jag ser fram emot uppskattningsvis 8 timmar ute på fjället tillsammans med min syster och min kusin. Det ska vara 21 grader och sol, om det är fri sikt så kan man se Åreskutans topp berättade en PT-klient för mig som brukar åka hit. Jag har varit i Bydalen när jag var riktigt liten men det är så mysigt här!
 
 Egentligen vill jag inte fästa för mycket uppmärksamhet vid min egen träning och de lopp jag springer här i bloggen, min instagram känns mer privat medan jag vill att bloggen ska handla mer om träning inriktat på er. Jag vill inte att min träning ska vara normen för er, jag vill inte att ni varken ska jämföra er med mig eller ha min träning som målbild. Däremot hoppas jag att jag kan inspirera er till att våga sätta upp mål av olika sort och att kunna se hur noggrann basträning kan möjliggöra annan träning.
 
 Om ni vill följa mig innan, under och efter loppet imorgon så uppdaterar jag instagram @lofsans och gör förhoppningsvis även sändning på Periscope (ladda ner appen och sök på lofsan). Kanske blir det en hel film från loppet om jag pallar. Själva utmaningen att överhuvudtaget genomföra tävlingen känns stor för mig!
 
 I ett sånt här lopp är utrustningen mycket viktigare än på kortare citylopp. Det finns en lista på obligatorisk utrustning som man måste ha; tex kompass, ryggsäck eller midjeväska, flaskor, vindjacka, vindbyxor, mössa, vantar och extra tröja. Jag gjorde en större beställning från Sportamore med bland annat dem här nya löparryggsäcken från Salomon. Den rymmer 17 liter, det finns vattenpåse i och under kvällens testrunda så känns den riktigt bekväm även för mig som har kort överkropp. Väskan heter Salomon Skin PRO 10.3.


Jag ska springa i korta hotpants från Röhnisch med långa strumpor till. Tröjan kommer från min egna löparkollektion som jag designade tillsammans med Röhnisch i våras, den finns på Rea.


Dessa terrängskor heter Merrell Allout Terra och börjar säljas nu i höst. Resåren runt vristen hindrar grus från att komma in i skon och sulan har grymt grepp, en perfekt terrängsko.


Jag har fått låna en Garmin 225, en sån GPS-klocka som har inbyggd pulsmätare i handleden. Jag har kört så pass många pass med klockan nu att jag kan skriva att den sitter skönare än Tomtoms motsvarighet, är lite mer avancerad att använda men lätt att lära sig. Jag älskar att kunna få pulsvisning utan att ha band runt bröstet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Lena-Maria 22 augusti, 2015 at 08:05

  Jag älskar att du skriver om dina tävlingar här på bloggen då det inte ryms så mycket text på insta .
  Det är bara kul att få läsa om dina mål och om när du genomför dom. Det får mig att bli sporrad till att sätta upp egna mål som jag kan genomföra och känna mig nöjd över .

  [Svara]

 • Svara Mari 22 augusti, 2015 at 17:42

  Hoppas dagen gick bra.

  [Svara]

 • Svara Lina 23 augusti, 2015 at 20:22

  Tack för allt du delar med dig. Jag och säkert många med mig skulle uppskatta om du ville skriva en mer utförlig recension (och kanske jämförelse med tom toms klocka) om Garmin 225. Skulle så gärna vilja slippa bandet runt bröstet men ändå få korrekt pulsvärden så den blir en bra träningspartner. Hoppas du haft en fantastisk helg. Jag såg målgångsvideon med dig och din syster. Fantastiska prestationer. Bra jobbat!

  [Svara]

 • Lämna kommentar