Lofsan

Min snabba, rosa gubbröra på toast med sill & räkor

I samarbete med Abba sill.
 
 Härom dagen skrev Hans ett gästblogginlägg om sin uppfinning ”Södermalmssill” och jag har fått frågor om inte jag också har någon sillfavorit.
 
 Sanningen är att jag är lite dålig på att äta sill, vilket är synd eftersom det är både snabb och nyttig mat. Men en sillfavorit har jag, och den äter vi då och då här hemma, senast häromdagen när jag hade varit vid havet med barnen hela dagen och sedan haft långt häng nere i hamnen i Simrishamn på kvällen: Rosa gubbröra på toast med rödbetor, sill och räkor. Smaskens nattamat när vi kom hem, innan läggdags. Den är en lite ”lofsigare” variant av den vanliga gubbröran.
 
 


Så här gör man (till två toast):
 
 Skär ett halvt äpple, en kall, kokt rödbeta, en kvarts lök, ett kallt, kokt ägg, en ansjovisfilé och en sköld filé av Abbas 5-minuterssill i små bitar. Lägg allt i en bunke och rör försiktigt ned ca 0.5 dl lätt-creme fraiche, ca 0.5 dl skalade räkor, en msk majonäs och lite fint hackad dill och lite malen svartpeppar och lite salt, om det behövs. Stek ett något lite mörkare bröd i smör, lägg på en klick röra (som blivit rosa och fin av rödbetan) och pressa över lite citron.
 
 Klart! Snabbt, gott och enkelt. Det gillar jag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Mia 16 juli, 2016 at 10:35

    Hej! Ser jättegott ut, ska testa receptet under helgen. Fina kläder du har på bilden, undrar vad det är för märke på jackan och byxorna och var du köpt dem? Ha en fortsatt fin sommar och tack för en bra blogg kram Mia

    [Svara]

  • Lämna kommentar