Lofsan

Min hemlighet

Dagens träningspass var välbehövligt, ett gympass uppe på Sats i Sälen räcker inte för min del. Imorgon blir det intervaller på bana, är det någon som vill hänga med är det bara att hojta till. Vi är ett gäng redan.

Dagens pass startades med löpning:

5 min jogging
5 min löpning med fartökning varje minut 10-14km/h
5*45 sek med fartökning efter varje. 15-19km/h

Ett lätt sätt att samla ihop 15 min konditionsträning utan att tröttna. Välj hastighet efter din kapacitet. Springer du utomhus får du antingen använda pulsklocka och mäta hastigheten i pulsnivå eller använda gps i mobilen eller liknande.

Förutom massa ryggträning och övningar för baksida axel körde vi en av de magövningar som är hemligheten bakom min mage. De sneda magmusklerna och inre korsetten hjälper till att hålla ihop midjan. De behöver hjälp att aktiveras och hitta vad de ska göra.

Denna övning är också ett riktigt bra sätt att sträcka ut musklerna på bålens utsida och insida lår. Jag använder övningar av denna typ istället för att stretcha.

Målet är att få käppen parallell med väggen. I profil ska kroppen vara rak, alltså inte fälld framåt. Den första övningen är okej att köra precis som plankan; direkt efter förlossning men den andra kan vara bra att vänta med några månader. Kör 4-5 repetitioner per variant och kom ihåg att andas hela tiden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Anna 6 augusti, 2011 at 17:42

  Hej tänkte fråga dig vad du tycker man ska köpa om man ska välja mellan en crosstrainer och en spinningcykel? Vilken ger bäst träning om man bara ska träna hemma?

  Mvh Anna 🙂

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Vad tycker du är roligast? Den bästa och mest effektiva träningen är den som blir av så välj det redskap som du tycker är roligast för då är sannolikheten högre att du också använder maskinen.

  [Svara]

 • Svara Sarah 7 augusti, 2011 at 16:13

  Grymma övningar:) Skulle gärna vilja testa den med käppen, ska man köra med en som inte väger så mycket eller? Väger din mycket?

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Ingen vikt alls!

  [Svara]

 • Svara Josefine 7 augusti, 2011 at 18:24

  Den där uppvärmningen ska jag köra innan ett styrkepass i nästa vecka. Oklart om jag kommer att avsluta på 19 km/h, men jag ska ta i så jag spricker.

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Börja lagom och öka hela vägen i mål. 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar