Lofsan

Min duscha-ofta-guide till sportiga tjejen

Jag får ibland frågor om hur jag gör när jag tränar ofta, i princip varje dag, och då duschar flera gånger om dagen. Jag har därför skrivit ned några tips om hur jag har lagt upp mina duschrutiner. Vi kan kalla det en guide till den sportiga tjejen som söker den perfekta duschrutinen!

1.) Planera alltid hårtvätten till veckans svettigaste träningspass. Jag blir svettigare om huvudet när jag springer utomhus är när jag styrketränar inomhus. Jag är dock inne i en period då jag varken kör pulsövningar eller intervaller inomhus, då brukar jag faktiskt bli svettigare om huvudet inomhus. 2.) Tvätta bara håret efter träningspass, inte när jag bara vaknat på morgonen. 3.) Använd hårinpackning eller intensivbalsam för att göra håret mjukt och följsamt efter tvätten. Då kapslar jag in fukten i håret så att det inte blir torrt och frissigt. 4.) Föna håret efter tvätten så att håret blir ordentligt torrt även om jag ska ha det i hästsvans. Då skyddas håret mot svetten i nästa pass och det blir också väldigt fint fall. 5.) Sminka så lite som möjligt så slipper jag använda rengöringscreme i ansiktet. Om jag sminkar mig så använder jag en mild rengöringsprodukt efteråt men bara om sminket har förstörts av passet, annars låter jag ansiktet vara torrt i duschen. 6.) Använd en duschcreme som återfuktar lika mycket som den luktar gott. 7.) Jag har lite hårnoja och har alltid en rakhyvel i träningsväskan. Med en bra hyvel behöver jag bara duschcreme till och inte ens smörja in kroppen efteråt. Jag gillar Wilkinson Hydro silk som har fuktserum inbyggt. Alla hyvlar kan du beställa gratis på deras  hemsida. 8.) Duscha så sällan som möjligt när jag inte har tränat, jag tvättar hellre av mig då än drar igång en dusch bara för att. 9.) Hemmaspa en gång i veckan med småpill som fotvård, ögonbrynsfix och sånt. 10.) Slösa inte en dusch: jag tränar hellre ett kortare rörlighetspass härhemma om jag ändå behöver duscha.

IMG_9254

Jag är en storkonsument av doftljus. Det gör mycket för myskänslan. Voluspa köper jag i USA.

IMG_9257

Jag använder hyveln Hydro Silk, skön, rakar bra, är mjuk i formen och eftersom rakbladen kommer i brevlådan så har jag alltid nya blad att byta till.

IMG_9259

Jag kör på Doves schampo, de fungerar bra för mitt hår på höst och vinter.IMG_9260 IMG_9262

Jag gillar att använda handtvå som duschcreme eftersom den ofta luktar godare och återfuktar bra.IMG_9265

Min nya ansiktsrengöringsfavorit från Rituals. Den är mild och inte aktiv.IMG_9266

IMG_9255 Det finns olika typer av hyvlar i samma system, den ovan heter Hydro Silk. Intuition (en annan sort) är parabenfri om man söker sådana typer av produkter. Alla varianter kan man prova gratis.

Hur ser din duschguide ut? Vilka tips har du kring flitig träning och frekvent duschande?

I samarbete med EFI.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Kommentarer

 • Svara Ereeka 16 oktober, 2014 at 22:44

  Bra inlägg! Jag har haft svårt för hur mycket man egentligen kan duscha när man tränar mycket. (Inte för att jag tränar lika mycket som dig kanske, men så ofta jag kan 🙂

  [Svara]

 • Svara Lisa & livet från den ljusa sidan 16 oktober, 2014 at 23:18

  Jag duschar tydligen tre gånger på en dag, och ytterligare en ofrivillig naturlig dusch på det.
  Iallafall idag. 🙂

  [Svara]

 • Svara hedz 17 oktober, 2014 at 06:58

  Jag bor i Göteborg så jag duschar ca 10 ggr/dag… skämt åsido, bra inlägg! Mitt tips är väl att ha ett bra torrschampoo, Batiste är grymt.

  [Svara]

 • Svara Sportduschguiden | Övning ger träning 17 oktober, 2014 at 07:16

  […] detta inlägg. Och kände direkt att det var mitt ämne. Jag citerar punkterna i duschguiden […]

 • Svara Övning ger träning 17 oktober, 2014 at 07:18

  Åh, detta är ett ämne som jag brinner för. Sportduschar! Började skriva lite mer tips men det blev så långt så jag skrev ett eget inlägg om detta istället.

  https://ovninggertraning.wordpress.com/2014/10/17/sportduschguiden/

  De viktigaste tipsen är i alla fall att alltid duscha/bada borta om det går. Införskaffa en träningsnecessär samt var smart och utnyttja tiden.

  [Svara]

 • Svara Nina L 17 oktober, 2014 at 20:46

  Lägger till två små detaljer:
  1) hyvla för f-n inte i gymduschen. Allt spa-relateras sköts i hemmet tack! och
  2) börja med ekologiska produkter. duschar man så ofta som vi som tränar gör lägger vi till ännu mer gifter i avloppet och på vår hud. Lästips: ”Badskumt” och ”den onda Badankan”. Bra och händiga tips för dig som vill rensa ut i badrummet och dessutom bonusrensning i barnrummet!

  [Svara]

  Karin Reply:

  Bra inlägg!

  [Svara]

 • Svara Vera 18 oktober, 2014 at 23:03

  Jag får också ett väldigt effektivitetstänk i duschplaneringen och ”slösar” inte gärna en dusch. Planerar när jag ska tvätta håret framförallt. Och har jättesvårt att se vänner jag tränar med som inte blöter huvudet alls, särskilt när vi kör på morgonen. Hur kan det kännas fräscht?? När man ska till jobbet efter och hänga med kollegorna hela dagen?
  Nä då tvättar jag nog håret efter varje pass, utom kanske efter en pw.
  För att minska ner tiden i duschen på gymet och antalet produkter i väskan hoppar jag över balsam och använder spraybalsam eller leave-in produkt medan jag torkar med hårtorken. Noga med att ha inpackning de tillfällen hårtvätten blir på hemmaplan.
  Sen håller jag med om att man INTE sköter sin intimhygien på offentliga platser. Det är inte ok att spjärna emot med ena benet mot väggen för att ”komma åt” eller klippa tånaglar bland skåpen och bänkarna där andra byter om. Usch!

  [Svara]

 • Svara Ylva 22 oktober, 2014 at 20:32

  Intressant inlägg! Jag tränar kampsport och duschar också flera gånger om dagen, de dagar jag har flera träningar. Ska bli bättre på att använda balsam…
  Men håller med föregående kommentarer: om en duschar på offentlig dusch/gymmet så ta inte med rakhyveln dit. Duschar en hemma är det en annan femma.
  Och så har jag en fundering: hur pallar ni med att duscha utan att tvätta ansiktet? Nu håller jag på med fullkontaktsport så jag blir mosad i ansiktet + att jag tränar helt utan smink, så för mig är det givet att tvätta ansiktet efter en träning. Men jag ser att inte alla gör det. Blir ni inte svettiga i ansiktet ni med, även om ni inte är i närkontakt med andra? Kall, gammal svett som ett extra lager på sminket…?

  [Svara]

 • Lämna kommentar