Högtider, Resor, Sixten

Midsommarafton

Min familj har inga riktiga traditioner kring midsommar, det viktigaste är att grillen är tänd. Hans däremot skulle gärna vilja klä både midsommarstång och köra hela sillracet. Nu blev det en kompromiss med lite sill och sånt till förrätt och så grillad entrecot till huvudrätt. Efterrätt blev en riktigt gojsig jordgubbstårta.

Men vi (Hans, Sixten och jag) startade dagen med en powerwalk längs stranden i Sandhammaren. Solen stekte och barnfamiljer såsom äldre par både solade och badade i havet. Hans också såklart, trots att det var cirka 12 grader vattnet gjorde han tre dopp och skulle nog inte banga om några till. Han älskar kalla bad!

Efter vår tur på stranden åkte vi till Ystad för att lämna tillbaka dynan till Stokkestolen och för att köpa en ny cykel till mig. Babyproffsen hade stängt. Cykelbutiken hade stängt. Så är det visst i en småstad. Snopet, men inget att göra åt. Vi fikade en lättare lunch på konditoriet på torget och åkte sedan hela vägen tillbaka till Simrishamn och köpte en glass i hamnen. Det var vår midsommar det!

Inför kvällen vilade Sixten och jag en stund, det är ju så skönt att sova på eftermiddagen! Sedan duschade jag och snyggade till mig lite inför middagen hos min pappa.

Min syster Elin fotade Agnes och Sixten på midsommarkvällen

Och så fotade Elin Sixten och mig

Vi hade en jättemysig midsommarafton, det var sol hela dagen och varmt och skönt. Jag är alltid frusen av mig så jag hade jeans och kofta typ hela kvällen, fast det behövdes nog inte egentligen. Vid 22.30 tackade vi för oss och kvistade över till oss. Sixten somnade direkt och vi två vuxna fortsatte kvällen med god dricka och en soffa. Vi pratade om kommande veckan i Åre och resten av sommaren. Underbart!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar