Lofsan, Resor

Mexico Dag 1 Nyårsdagen

Jag kommer att samla alla bilder från Mexico i samma facebookalbum. Klicka HÄR för att se dem.

Vilka kontraster vi har mött idag. Från skyskraporna och snödrivorna i New York som vi sett varje dag är vi nu i paradiset. Och jag menar verkligen paradiset! Vi bor på ett helt fantastiskt hotell/resort i Playa del Carmen. Hotellet ligger på stranden så vi kan gå rakt från poolen ner i havet. Det finns sex olika restauranger och all mat och dryck ingår, från enkla mexikanska rätter till finaste italienska viner. Vi kan till och med beställa upp vad vi vill till rummet och så kommer det på en rullvagn med silverlock.

Vi hade bokat en svit med havsutsikt men tyvärr låg den vi fick bara halvt vinklad mot havet men mest mot några restauranger så imorgon ska vi få byta när en svit mot andra sidan är ledig. Rummen är dock väldigt vackra och exklusiva med fina möbler, gigantiska duschar och vackra balkonger. Flådigt värre för mig som är van vid charter.

Flygresan hit gick, som jag hoppats, så smidigt. Jag vet inte om det var någon av er som hade problem med alarmet i iPhone men Hans mobil ringde inte tidigt i morse men som tur var hade vi satt mitt alarm också så vi försov oss bara 15 min. När vi kom fram till flygplatsen var det, precis som i våras, gigantisk kö till incheckningen. Jag lyckades få oss förbi den eftersom vi var lite sena och när vi kom till kön till säkerhetskontrollen tog jag båda barnen i famnen (annars åker bara Baxter på min mage) låtsades tycka att det var jättetungt och så plötsligt fick vi räkmacka genom även den kön, passera i handikappgången genom kontrollen och så stod det en lång golfbil och väntade på att få köra oss genom hela terminalen fram till gaten. Hörde jag räkmacka?!

Precis som när vi skulle lämna Stockholm sov inte Sixten kvällen innan och han var till och med vaken på tolvslaget. Han hade med andra ord sovit knappt fem timmar när vi gick upp. Hans var nervös för Sixtens humör men han vaknade glad och spexade som vanligt. Herregud vad mycket uppmärksamhet han får hela tiden. Stackars Baxter som snart ska behöva matcha honom i den kampen. Sixten somnade strax efter avgång och sov nästan hela resan, Baxter likaså. Smärtfri flygning med andra ord.

Vi hade blivit varnade för Cancuns minst sagt sömniga flygplatspersonal som orsakar timlånga köer men än en gång körde jag en dubbelbärning av gräbsen och så swoosh hamnade vi längst fram hos passkontrollanten.

Än en gång blev det van/minibuss för att få med all packning, nämnde jag att vi fick betala för övervikt?, det är cirka 7 mil från flygplatsen till Playa del Carmen
och vi var så svettiga av allt kånkande och stånkande.

Eftersom vi kom fram tidigt till hotellet hann vi äta lunch innan vi fick rummet. Vi åt lite blandat från buffén. När vi lämnat bagaget, köpt skor till Sixten och solskydd i hotellshoppen och ammat Baxter var vi äntligen redo för poolen. Sixten fick kompisar direkt, 4-åriga Samantha från Vancouver är en favorit. 🙂

Sickan och jag badade i poolen i flera timmar innan vi alla fyra gick ner till vattenbrynet. Sixten älskade vågorna och det var varmare i havet än i poolen. Karibien it is! Baxter har varit vaken flera gånger idag till skillnad från när vi var i New York då jag väckte honom två gånger om dagen för att amma honom.

Första middagen här i Mexico åt vi på hotellets mexikanska restaurang. Sixten fick en Hakuna Matata som han faktiskt drack någon centimeter av, annars gillar han inte smaksatta drycker, bara vatten, mjölk och välling. Vi beställde lite olika specialiteter och både burritos, enchilladas, tacos, kyckling och mojitos smakade jättebra. Nu håller vi tummarna för att vi inte blir sjuka den här veckan. Vi spritar oss hela tiden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

  • Svara Alfva 5 januari, 2011 at 07:29

    Åh herregud vad jag längtar efter värmen! Ni verkar ju ha det grejjt!
    En gång hade vi resa bokad till just Playa del Carmen, men av någon anledning kom vi aldrig iväg dit. Riktigt synd, kanske dags att tänka på det igen!
    Njut av solen åt mig med! Kram

    [Svara]

  • Lämna kommentar