Lofsan

MaxiCosi, montering & Förskolan

Skönt att vara hemma igen efter några ärenden på stan även om jag har en tio mil lång lista på saker jag borde ta tag i; städa leksaker och kläder till exempel.


Nu sitter vår nya MaxiCosi i bilen, dock ej monterad. Hans och jag hade hoppats på att kunna sätta den i framsätet, framför Sixtens stol men där är ett exempel på att vår bil inte är så stor som man kan tro; den får inte plats. Alternativen är flera; flytta på Sixtens stol så att sätet går att dra bakåt mer eller montera Baxters stol i mitten eller på motsatt sida Sixten därbak. Vi får prova oss fram.

Jag fick jättebra tips på vad vi ska tänka när vi monterar stolen men det är bara folk med speciellt tillstånd som får montera och kan intyga säkerheten med en bilbarnstol. Det förstår jag, vem vill ha sånt på sitt samvete om det sker en olycka och försäkringsbolagen säger ifrån. Nej, jag följer de bra instruktioner som jag fick hos Barnbutiken och så ska vi nog få till det bra och säkert för gräbsen. Jag valde en svart metallic, likadan som Sixten har. Jag väljer alltid svart om det finns när det gäller barngrejer. Dels är det praktiskt att torka kladd ifrån och så är det lättare att sälja vidare sedan. Sånt tycker jag är viktigt när det är så mycket grejer som behövs, speciellt när vi har två barn.

Jag hämtade Sixten lite tidigare från förskolan idag. I måndags sov han inte=somnar 20, igår väckte de honom efter 40min=somnar 22. Idag höll de honom vaken och så får Hans natta honom ikväll när han kommer hem vid 20. Jag har aldrig hört talas om en 2-åring som inte sover på förskolan så jag vet inte hur jag ska göra faktiskt. Han somnar på 5 sekunder men sedan är han kvällspigg till midnatt om han sover en timme. Kanske ska han inte sova på förskolan överhuvudtaget? Hur sover era 2-3:åringar?


Baxter älskar förskolan och kryper i väg efter Sixten och de andra barnen direkt. Jag tror att det blir en smärtfri inskolning trots att han bara kommer att vara 1 år när han börjar. Det är den allra största fördelen med att ha två barn tätt: de har alltid varandra oavsett var de är.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Constanza Torres 17 augusti, 2011 at 15:56

  Vill börja med att du har en toppen blogg 🙂 Följer den dagligen. Min tös, som nu är 3.5 år slutade sova när hon var 1,5 år. Och det gick jätte bra. Men däremot lillebror som nu är 1.5 år sover fortfarande ett pass på några tmmar, och kommer förmodligen att göra i många månader till. Barnen lägger sig vid 19 och vaknar mellan 6-7. Hälsningar Constanza

  [Svara]

  lofsan Reply:

  Jättebra att höra, tack!

  Och vad roligt att du gillar min blogg. 🙂

  [Svara]

 • Svara Nea 17 augusti, 2011 at 16:40

  Vi tog bort jamies vila när han var 2 år. Annars kunde han inte somna på kvällen. Snart dags att ta bort Julias också, hon är som sin bror!

  [Svara]

 • Svara Lina 17 augusti, 2011 at 16:59

  Att vila e ju så himla olika från barn till barn men min lilla fisloppa som är 2 år gammal lämnar vi på dagis strax innan 07.00 men hon vilar mellan 11-11.45 o det passar henne utmärkt. Sedan hämtar jag henne 13.00 igen o hon somnar runt 19.30-20.00 tiden på kvällen.

  [Svara]

 • Svara Carro 17 augusti, 2011 at 17:25

  Leonidas, som är en månad äldre än Sixten, sover 30 minuter och det är oftast lagom. Min dotter slutade sova på dagen när hon var var 2,5 år. Inga sovbarn, alltså 😉

  [Svara]

 • Svara Johanna - Max mamma 17 augusti, 2011 at 17:32

  Måste nog också ta mig en tur förbi barnbutiken för en instruktion.
  Har också den barnstolen här hemma. Som nu ska få flytta ut till bilen!
  Är det den som ligger bredvid PUB?
  Måste också tacka för alla grymma gymtips du lägger ut!
  För någon dag sen när jag och min man var på gymmet så gjorde jag några nya övningar och min man kläcker ur sig
  -Har du läst det här på Lofsans eller??
  Hahaha!!

  [Svara]

 • Svara Annelie 17 augusti, 2011 at 17:58

  Olivia slutade sova mitt på dagen/förskolan när hon var 1,5 år. Dom flesta barnen på Olivias avdelning (Hon går i en ren ”08-klass”) slutade sova när dom var 2 år, och nu tror jag att alla barnen slutat sova på avdelningen.

  Olivia sover mellan 19-8.00.

  Med Olivia har allt vad det gäller sovning gått smärtfritt, vi får väl se hur lillasyster blir, har ställt in mig på kaos 🙂 hahaha

  [Svara]

 • Svara ida-maria,mamma till Lykka 17 augusti, 2011 at 19:10

  Inte för att vara negativ men min erfarenhet säger att de föräldrar som tror att inskolningen kommer gå lätt med det yngre syskonet får det värst…. 😉
  Det är lixom som att det yngre syskonet inte accepterar att de ”bara är på besök”.

  [Svara]

 • Svara agneta 17 augusti, 2011 at 19:32

  Hej! min pojke blir tre i oktober, han har sovit 2 timmar per dag till för ett par v sedan. Nu sover han minst varannan dag, funkar inte om han inte sover. De större barnen slutade sova vid två år, kunde ta en sovstund om det var nåt speciellt vi skulle göra på kvällen som krävde att de behövde vara vakna sent. Är så olika för alla barn vad gäller sömn. Så länge barnen är glada och nöjda så tror jag de får den sömn och mat de behöver!

  [Svara]

 • Svara Anna 17 augusti, 2011 at 20:07

  Hej,
  Jag blev mamma för 2 mån sen å har nu 7kg
  kvar att gå ner.
  Just nu pw jag å äter bra men undrar om
  jag ska undvika bröd t.ex?
  Vad skulle du rek till frukost?
  Ska börja träna om en månad men
  hur snabbt tror du d e möjligt att gå ner
  7kg?
  Ska man bara gå ner max 0.5 kg i veckan
  om man ammar ?
  Powerwalkar 1h ska jag öka tkr du?
  Stor Kram Anna 🙂

  [Svara]

 • Svara Stina 17 augusti, 2011 at 20:37

  Nämen! En som är som Bella. Hon har nu slutat sova middag på dagis, 20mån gammal. Det går helt enkelt inte. 20 min nap = somna 23. När hon är vaken somnar hon 20 och vaknar 06.

  [Svara]

 • Svara Frida - Militärmamman 17 augusti, 2011 at 21:10

  Vad menar du med ”på motsatt sida Sixten där bak?” Bakom föraren? Kan man montera den i mittsätet?
  Vi kommer att ställas inför det problemet om ett tag ju och Militärpappan är onödigt lång, som vi brukar säga… Bakom föraren är det kört för oss. det får isf bli i mitten där bak, men tänkte att man kanske får ha en annan stol med en annan utformning då.
  Vi har en Maxi Cosi till Elise och är jättenöjda!

  [Svara]

 • Svara MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma 17 augusti, 2011 at 21:28

  Seven (3 år innan nyår) sover sällan middag. Gör han det så somnar han själv i soffan & då får han sova en stund. Han somnar ändå på kvällen kl 19 direkt. Men förut, i våras, så kunde han inte sova middag för då var han vaken till 22-23 bara han somnade till!

  [Svara]

 • Svara Sanna 17 augusti, 2011 at 21:33

  Min son som är 2,5 nu måste sova en stund på förskolan för annars blir eftermiddagen jättejobbig för honom. Dock hade vi samma problem som du har att om han sov en timme så var han pigg och vaken till 23-tiden på kvällen. Vi löste det genom att komma överens med förskolan att han får sova max 10 minuter på dagen på förskolan. Det funkar klockrent! Han kommer ner i varv och får en omstart och orkar med eftermiddagen men han somnar fortfarande i tid på kvällen.

  Tack för en kanonblogg!

  [Svara]

 • Svara Sophia 17 augusti, 2011 at 22:08

  Hej!

  Min två åring är också ett mysterium. Hon kan vara vaken hela dagen, men vara jätte grinig vid middagstid men efter maten får hon ny energi och somnar inte förrän nio. Om hon sover en timme på dagis så somnar hon senast 10. Jag vet inte heller vad som är bäst men detta är mitt andra barn, så jag tar det med ro. Det får bli som det blir helt enkelt.

  [Svara]

 • Svara Johanna 17 augusti, 2011 at 22:25

  Hej!

  Jag skulle vilja tipsa om Säkerhetsbutiken på Fleminggatan 67, där köpte vi vår Maxi Cosi Mobi (jättebra bilstol 😉 ) nyligen och dom hjälpte till att sätta fast den i bilen. Toppen trevliga och jättebra service.. om man inte har köpt stolen hos dom så installerar dom den för 200kr. Kan vara värt pengarna tycker jag för det är ju inte det lättaste att få till det så att stolen sitter som den ska.

  Superbra blogg by the way 😉 Bra tips om matdagboken.se! Ska nog anmäla mig där och se om man kan bli av med dom sista envisa mammakilona, eller vaddå klart att det går! 🙂

  Tjingeling

  [Svara]

 • Lämna kommentar