Lofsan

Mathem.se

Vi har för första gången lagt en beställning på matkassar på hemkörning! Vi satt sent igår kväll (beställningen måste vara lagd före midnatt för leverans dagen efter) och klickade i mjölk, bröd, blöjor, pasta, tvättmedel och allt möjligt. Vi valde mellan varumärken, Euroshopper och även ICAs egna märke är bannlysta härhemma av en viss matsnobb. Man väljer leveranstid i två- eller tretimmarsintervaller så idag mellan 09 och 12 kommer alla kassarna. Det blev en riktig storshopping så det kommer nog ta en stund att organisera in allt i skåpen.

Det är kul att testa något nytt, även om Hans älskar att handla. Det är oftast jag som köper middag när jag ändå är ute och går men vi har ingen bra matbutik på flera kilometers radie och när jag har den breda vagnen kommer jag knappt in på Ica nere på NK som, även om den är väldigt välsorterad, knappt är värd att ta sig till när det är rusningstid.

Ja, det är helt fantastiskt att bo mitt i city när det gäller restauranger, cafén, shopping och närhet till många Sats men när det gäller matbutiker suger det. Jag handlar alltid när jag är i Sickla men kan ju inte storhandla när jag har vagnen och dessutom ta mig upp från garaget till lägenheten.

Vi beställde från Mathem.se och de plockar varorna från Ica Kvantum i Sickla så det är ju samma varor som jag själv skulle ha valt. Nackdelen är att det är lite dyrare än om man handlar själv där, det är en leveranskostnad om man beställer för under 2500:- och man kan inte använda Icakortet. Å andra sidan slipper vi ta ut bilen ur garaget, åka ut och in ur tullarna, kånka kassar och glömma massa. Dessutom är priserna genom Mathem.se desamma som här inne i stan på Konsum och Ica så det går nog på ett ut. Det blir inget extra godis eller spontanshopping heller som åker ner i korgen bara för att man passerar hyllan, en extra fördel!

Nu inväntar jag leveransen och så får vi se om vi blir nöjda med de grönsaker och frukter de valt, om någon vara har kort datum i butiken eller saknas ringer de upp en och frågar om man vill byta, det är en bra service tycker jag.

Jag är jättenyfiken och det ska bli kul att se om det funkar bra. I så fall är det perfekt varannan vecka när vi är en storfamilj härhemma med alla barn. Hoppas vi blir nöjda!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

Lämna kommentar