Lofsan

Mathem.se

Vi gjorde vår första beställning från Mathem.se för två veckor sedan och nu börjar det tryta i kylen så ikväll ska jag lägga en ny beställning.

Det är flera som undrar hur det fungerar att handla mat via nätet och vill ha en recension så varsågoda:

Vår förra order hade två utbytesprodukter: prosciutton var bytt till annat märke och en karta ägg var bytt till 18-pack. Det var två grapefruktar som inte var helt fräscha; med andra ord: jag skulle inte ha valt dem själv. Reklamerade frukten via mail direkt så beloppet hamnade oss tillgodo utan knussel. Fick svar från deras kundtjänst bara någon timme senare.

Matkassarna var perfekt packade med torrvaror, städprodukter, kylvaror och grejer till frysen var för sig, staplade i raka led. Alla datum var bra och långt fram i tiden.

Jag beställde 23.45 och hade valt leverans dagen efter mellan 09 och 12. 10.15 ringde det på dörren så det var perfekt! Om man inte är hemma ställer de kassarna utanför dörren men då är inte de kalla varorna kylda längre. Varorna levererades i kylkartonger ända fram till dörren och det frysta var fortfarande fryst.

Minus med tjänsten är att det inte går att använda Ica-kortet, varorna är, utöver leveransavgift på 85:-, några kronor dyrare än Ica Kvantum och att det tar ett tag innan man hittar på hemsidan och funktionen med köplistor och beställningshistorik.

Plussen, som vida övergår minusen, är att varorna levereras på utsatt tid, i bättre skick än om jag själv packat och transporterat hem dem, jag kan använda iPhoneapplikationen för att fylla på köplistan genom att scanna tomma kartongen hemma innan jag slänger den. Dessutom slipper jag bära kassar till och från bilen, köra kundvagn och impulshandla massa skit. Vi planerade veckans middagar samtidigt som vi beställde, smidigt och enkelt.

Och för er som undrar: nej, jag får varken betalt eller rabatt för att jag skriver detta inlägg, jag tycker bara att det är ett himla bra sätt att bibehålla vardagslugnet och slippa storhandla i butiken. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara skolfux 7 februari, 2011 at 17:38

  Vi har provat Mathems planerade matkassar. Dvs middagskassarna. Rekommenderas!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Okej, det ska vi nog också prova nån gång.

  [Svara]

 • Svara maria 7 februari, 2011 at 20:19

  Låter ju bra! Jag beställde från dem igår (söndag) kväll till oss, runt 23.30 tror jag, men då var alla leveranser idag fullbokade, och de till imorgon redan halvfulla! Vi får maten imorgon fm .. Antar att det är många som sitter o handlar mat på helgen 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, det är säkert vanligt. Man kan ju ha fast leveranstid också, säkert vanligt.

  Jag hoppas vår order kan komma imorgon.

  [Svara]

 • Svara Alfva 7 februari, 2011 at 21:43

  Låter som något för oss faktiskt. Ska jag prioritera träningen (och det ska jag ju) så behöver jag ha hjälp med handlingen!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Speciellt om du åker buss också, slipper bära kassarna. 😉

  [Svara]

  Alfva Reply:

  Det gör jag ju iofs inte om jag ska handla. Någon måtta får det vara! 😉

  [Svara]

 • Lämna kommentar