Träning

Mål på Lidingöloppet

Jag börjar idag direkt sätta upp ett mål för Lidingöloppet. När jag sätter upp mål så gör jag alltid det enligt denna modell:

Specifikt
Mätbart
Accepterat
Realistiskt
Tidsbestämt

Mitt mål på Lidingöloppet är att springa i mål på 2.35-2.45. Då är jag supernöjd! Jag har sprungit 30 km en gång tidigare, tre varv på tian i Hellas och då sprang jag på 2.45. 2.35-2.45 nu fyra år senare känns helt klart realistiskt. Det som jag känner är min svaghet är min bäckenbotten efter två täta förlossningar, när jag pressar mig extremt hårt i löpningen under lång tid så får jag svårt med kontakten. Jag ska lägga extra fokus på knipövningar framöver och om inte annat får jag göra ett litet besök i skogen halvvägs.

Ikväll ville jag testa tempot i benen. Min ambition var att hålla 5:00-tempo, alltså 50 minuter per mil. Jag försökte hitta det tempo jag skulle kunna hålla i 3 mil men 5:00 var lite för snabbt. När jag sprungit 12 kilometer runt Riddarfjärden och Hornstull snittade klockan på 5:25 per kilometer. Då har jag joggat 12 kilometer i ett tempo jag skulle kunna prata i och inte varit andfådd när jag stannat. Det enda jag tycker var jobbigt i löpningen var musklerna på framsidan strax nedanför knäet. Jag hoppas de hinner vänja sig på en månad.

Kul att några av er också gillar Hollywoodfruar. Jag älskar dramat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Karin 28 augusti, 2012 at 22:07

  Jag tycker att det är så himla skönt att du skriver om problem med bäckenbotten på ett helt odramatiskt sätt. Som att det inte är konstigare att ha en svag bäckenbotten än att ha svaga triceps. För det är det ju inte heller, egentligen.

  [Svara]

 • Svara Annah 29 augusti, 2012 at 05:28

  Om du gillar Hollywoodfruarna så ska du läsa följande inlägg om Gunilla P.

  http://lifestyleblogs.se/elsklingen/2012/02/27/gunilla-persson-vs-ullis/

  [Svara]

 • Svara Ellen 29 augusti, 2012 at 07:10

  Fint mål detta! Det ligger en liten tsnke o gnager om en svensk klassiker i framtiden men först måste jag bli av med foglossningen (har en liten karl på 7 mån). Kan du kanske skriva lite om det? Alltså ev. Svagheteter o komplikationer efter en grav. O förlossning.

  Och så har du en superblogg!! Tack!!

  [Svara]

 • Svara Marie 29 augusti, 2012 at 13:09

  Spännande med Lidingöloppet! Ska också springa och satsar på samma tid ungefär! Sprungit mitt bästa Lidingölopp året innan jag fick min dotter ( som är ett år nu) på tiden 2:34! Så himla bra tid som jag inte tror jag fixar idag men satsar på silvermedalj iallafall! Lycka till! Ses kanske i spåret:)

  [Svara]

 • Lämna kommentar