Lofsan

Magsjuka in da house

Vissa dagar har jag mer jobb än andra inbokat. I dag var en sån dag. Hans och jag skulle ha delat på en vabdag men någonstans i natt mellan alla spyor så skickade jag ut Hans till soffan så att han skulle få sova i alla fall två timmar. Han har affärsresa på schemat och jag tar ett steg tillbaka och sköter Baxter ensam hemma. Kräksfestival mellan 20 och 0530 känns inte så roligt så här i efterhand men Baxter och jag sov sen skönt till 09.

Hans lämnade Sixten på förskolan så att Baxter får vila i fred hemma. Sixten är inne i ett bra förskoleflow så vi spinner vidare på det. Nu ligger Baxter och jag på soffan och snart ska vi dra oss ut till köket för frulle. Håll tummarna att det är över nu och att lite yoghurt blir bra för Baxter. I natt var det svårt att hålla vällingen borta från honom, han skrek för att han var hungrig (vem skulle inte vara det) och kräktes 20 minuter efter han fått dricka den.

Någonstans mellan första och tredje tvättmaskinen i natt tog tvättmedlet slut så när Baxter ska sova tänkte jag promenera till Hemköp och köpa det. Måste ju tvätta typ allt i sovrummet. 🙁

Hoppas ni har en bättre torsdag än vi

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Kommentarer

 • Svara Anonym 15 mars, 2012 at 11:02

  Syskon på förskolan när den andra är magsjuk?? Helt galet DÅLIGT!!

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  En del säger så. Inte hos oss. Då skulle mormor vara hemma från jobbet, Hans också. Och jag. Och pedagogerna Baxter träffade igår. Baxter har inte vinterkräksjukan, han har ätit något dåligt eller mer sannolikt har mycket slem i magen och luftrören.

  [Svara]

 • Svara stina 15 mars, 2012 at 11:14

  Åh gullunge! Stackare. Hoppas det är över nu! En snabb och intensiv magsjuka.
  Kram Stina

  [Svara]

 • Svara lotta 15 mars, 2012 at 13:10

  får säga som ovan sjukt dåligt med syskon på förskolan när syskon spyr hemma, en sak är förälder men syskon så mycket mer det smittar dem i mellan. En del bryr sig inte om andra 🙁 så tråkigt

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Varför skulle det smitta mellan syskonen mer? De har inte varit i samma sovrum, inte använt samma badrum. Mina syskon var aldrig hemma när jag var magsjuk och tvärtom.

  Intressant att de enda gångerna du kommenterar är när du ska klaga på någonting.

  [Svara]

  lotta Reply:

  intresant att du inte klarar att få kritik 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Intressant att du verkar vara så intresserad av mig och mitt liv. Skaffa dig ett eget kanske? 🙂

 • Svara Michaela 15 mars, 2012 at 13:48

  Lillskrutten! Hoppas han snart är pigg igen.

  [Svara]

 • Svara Sandra 15 mars, 2012 at 13:55

  Du gör helt rätt! Du gör det som är bäst för båda dina barn! Annars borde alla barn som Baxter träffade igår vara hemma… Trist att folk ska lägga energi på att skriva negativa inlägg. Hoppas att Baxter kryar på sig fort! Kram

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack! Kram!

  [Svara]

 • Svara Sofia - ett bättre du 15 mars, 2012 at 14:08

  Stackars stackars liten. Hoppas det värsta är över nu. Han får krya på sig lillkillen!

  [Svara]

 • Svara Anna 15 mars, 2012 at 14:12

  Vänd på resonemanget, om ni håller båda barnen hemma vid just magsjuka som är väldigt smittsamt så finns det inte minsta chans att ni bidrar till spridandet och riskerar att få tillbaka allt när det gått laget runt på förskolan.
  En helt annan sak; är Charioten hanterbar inne i en mataffär och liknande ställen? Funderar på cykelvagn och vill ha en vagn som även kan användas som vanlig vagn när vi har cyklat dit vi ska.

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Ja, det är just det som är så bra med Chariot. Du hakar bara av den från cykeln och kör som vanligt.

  [Svara]

 • Svara Aniika 15 mars, 2012 at 15:27

  Magsjuka här också. Soffan nerspydd, mindre kul. Nu sover lillan, antar att hon laddar inför nästa kräk-kavalkad.

  Krya på lillen, hoppas ni andra klarar er.

  [Svara]

 • Svara Linda 15 mars, 2012 at 15:53

  Jag är förskolärare och arbetar på en förskola och jag tycker verkligen att syskon till magsjuka barn bör vara hemma. Du som förälder kan ju bära med dig smitta på dina händer när du lämnar och hämtar. Syskonen kan bära smitta. Vinterkräk går inte bort med varmt vaten och tvål och handsprit på det. Det kan fästa på ytor och leva vidare vilket mycket få andra virus gör. Så, för att minsa smittospridningen så bör man hålla sig själv och barnen hemma 48h från sista diarré eller kräkning.

  Vill även säg att du har en grymt bra och peppande blogg! Blir träningsglad av det. Tack!

  [Svara]

 • Svara Linda 15 mars, 2012 at 16:07

  Funderar man kring smittospridning av vinterkräk så ta dig en googling. Man smittar ju liksom inte innan man kräks. Det är själva kräkset som smittar eller bajset. Att det sprids så lätt och fort är ju just det att det fäster på ytor, typ jag tvättar händerna och spritar efter toabesök. Jag tar på ett handtag och sen tar du på det. Sen ska ju smittan in i dig så att säg, tar du fingrarna till munnen, näsan eller örat så är smittan där och du blir antagligen sjuk. Andra virus fungerar ju på annat sätt men jag tycker att friska syskon till sjuka barn i princip alltid ska vara hemma för att minska smittosrpidning. Om alla höll sig hemma vid sjukdom skulle barnen slippa att bli så sjuka. Win win liksom.

  [Svara]

 • Svara Sofi 15 mars, 2012 at 17:36

  Vi har haft magsjukan på mina barns dagis i 9 veckor nu och det går bara runt och runt eftersom att folk skickar syskon till kräksjuka barn till dagis! Jag tycker det är helt sjukt och eftersom att finns så många sjuka vuxna och barn där ute med dåligt immunförsvar som absolut inte ska bli smittade (tex cancerpatienter) så gör du INGEN en tjänst genom att skicka syskonet till dagis! Är man kräk/magsjuk så stannar man hemma, spritar och städar med klorib och visar sig inte utomhus med barnen förns MINST 48 h efter sista kräkningen, helst 72 h!!

  [Svara]

 • Svara Caroline 15 mars, 2012 at 17:42

  Tycker du gjorde rätt som skickade Sixten till förskolan!
  Hoppas lillemannen kryar på sig!

  [Svara]

 • Svara Anonym 15 mars, 2012 at 17:44

  Man lämnar INTE syskonet på dagis när det ena barnet är sjuk i magsjuka. Det är föräldrar som du som gör att magsjukan bara går runt runt på dagiset. De ena syskonet bär ju på smittan även om den inte brutit ut ännu. Och även om de barnet redan haft magsjukan så bär hela familjen på bacillerna och ni är mycket smittsamma!!!! Inte ok!!!

  [Svara]

 • Svara Sofie 15 mars, 2012 at 20:57

  Verkar som sagt vara olika från dagis till dagis. Vårt dagis tillåter oxå att syskon får vara på dagis om den andra är sjuk. Är lite kluven men när man själv ligger där hemma o spyr så är det guld värt att få ha barnen på dagis då. Men kanske samtidigt se den andra sidan av det då man tyvärr troligtvis för smittan vidare. Känns ändå som att dagis är värsta smittkällan, inom loppet av några dagar så har min son fått både molusker och nu vattkoppor. Underbart 😉

  Känner även igen mig att min son är likadan o spyr väldigt lätt då han har slem i halsen så dessa barn känner man som förälder bäst och vet när det är magsjuka eller spya pga slem…

  Tack annars för en bra o inspirerarnde blogg!

  [Svara]

 • Svara Lotta 15 mars, 2012 at 21:24

  men stackars liten! klart att barn kan kräkas utan att det är magsjuka. min Oliver kräktes häromdagen efter lite för mycket middag, snask och välling på det, det blev helt enkelt för mycket i magen. och när Alicia var liten kräktes hon ofta. hon var inte lika dålig som Baxter är, men slemmiga luftrör med astma, vällingen gjorde slemmet ännu segare och hon kräktes ännu mer. så det enda råd (som du säkert redan vet) jag skulle ge är att ta bort vällingen, i alla fall på nätterna när han då ligger ner=slemmigare i halsen, och ge vatten istället, om det går. sedan går man på allmäntillståndet och då verkar det ju inte vara influensa/kräksjuka precis 😉 äsch, vi folk tycker så mycket, men jag hoppas att du vet att det inte är jag som är samma Lotta som ovan 😉 kram på er och ha det så fint 🙂

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Tack Lotta! Jag ser ju alla ipadresser och alla kommentarer som lämnas från samma ipnummer tillsammans med ”namn” även bara besökare (om man lämnat en kommentar tidigare) loggas i mitt bloggverktyg så jag har stenkoll på mina besökare. 🙂

  [Svara]

 • Svara Therese 16 mars, 2012 at 10:14

  Hej!
  Ja vilket ”debatt” det blev om att ni valde att lämna Sixten på dagis. Alla gör vad som är bäst för dem och i det här fallet är det ju Lofsan och hennes man. De känner ju sina barn bäst!!
  I Sverige ska vi alltid vara så himla duktiga och vara alla till lags, väldigt trött på det. Ha en grymt bra helg!!

  [Svara]

 • Svara Sofi 16 mars, 2012 at 10:35

  Alla som skriver fr mobilen har samma ipadress om man har samma abonemang så ipadressen är inte knuten till just en användare!!

  [Svara]

 • Svara jennyn 18 mars, 2012 at 19:45

  Herregud… Låt de göra precis som de själva vill det är deras liv och inte erat. Är det bara kritik och klagomål ni vill lämna för att bloggen irriterar er. SLUTA LÄSA!!! Om nu personalen på förskolan har sagt att det är ok så är det helt enkelt ok!!!
  Bra gjort Lofsan!

  [Svara]

 • Lämna kommentar