Lofsan

Lördagslöpning

Vi har fått rutin på att springa en runda varje lördagsförmiddag numer. Först skrotade vi några timmar hemma. Vi fick nämligen åka tillbaka till akuten igår kväll när Baxter bara skrek och skrek på grund av scharlakansfebern men efter att ha väntat på en träff med läkare i tre timmar utan besked när och om det ens skulle ske och klockan närmade sig midnatt bestämde vi att han lika gärna kan skrika hemma. En akutmottagning natten till lördag är ingen trevlig upplevelse, Baxters behov av smärtlindring och något mot klådan var inte högprioriterat om man säger så och det förstår jag.

Så Baxter fick sova en ordentlig omgång hemma först för att komma i kapp och sedan fick han köra en lur till bredvid Sixten i Chariot medan Hans och jag sprang runt halva Södermalm.


Jag har fått mitt livs första riktiga dubbskor, ett par Salomon Spikecross att testa och blogga om. Jag har aldrig ens sprungit med broddar utan kämpat mig genom snömodd och uppför isiga backar med lite grövre löparskor tidigare så att springa med riktiga dubbar under sulan idag blev ett sånt lyft!


Tänk att jag i snömodd med nästan 40 kilo framför mig i och med vagnen fortfarande får sånt bra grepp i snön som på filmen ovan! Salomon Spikecross är en styv sko i unisexmodell med fasta dubbar undertill. Den sitter bekvämt på min fot och är smidig med sin snabbsnörning. Jag hade ett par tjockare strumpor, för längdpjäxor, som var i grövsta laget med sin förstärkning. Nästa pass ska jag ha en tunnare löparstrumpa istället för skon i sig värmer så bra.

Om du som jag regelbundet springer på snö eller is kan jag verkligen rekommendera Salomon Spikecross, den håller fästet, ger mer kraft i löpsteget vid frånskjutet och är dessutom riktigt snygg.


Salomon Spikecross var dock ingen höjdare inne på Ica, halkade runt som Bambi på stengolvet. 🙂

Nu har vi skön lördagseftermiddag, Hans gör semlor och jag hänger med små gräbs i soffan och kliar på Baxters blåsor lite mjukt.


Sickan gör eftermiddagsfika med Oatly Chai Havredryck som vi fått smakprov på, inte min grej men jag är en oboytjej å andra sidan.

Location:Rosenlundsgatan,Stockholm,Sverige

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Svara Karin FoH 11 februari, 2012 at 22:16

  Vad härligt med lördagslöpning! Och skönt att få bra fäste trots snö och is.

  [Svara]

 • Svara jennyn 12 februari, 2012 at 13:57

  Att du har sånt himla härligt humör och driv trots sjukdom hemma. Jag är tyvärr av den sorten som nog suttit hemma och tyckt synd om oss:(! Men inte längre.. Nope.. slut med det. Tack tjejen!!

  [Svara]

 • Svara elinjosefine 12 februari, 2012 at 21:18

  De ser riktigt bra ut! Ska införskaffa ett par sånna till nästa vinter, här ligger ju snön läänge 🙂

  [Svara]

 • Lämna kommentar