Lofsan

Lördagshäng med marklyft och bakning

Min nya lördagstradition (andra gången på raken) är att sätta klockan på ringning på lördagsmorgonen och starta helgen med först ett träningspass med marklyft och sedan en timme hot mojo som är yoga i en sal med 38 grader. Jag gillar att jobba lite med musklerna innan yogan och yogan känns extra bra efter marklyften så det är en grym kombination för mig just nu. Vi har bokat in två lördagsmorgnar till innan jul så med fyra gånger på raken borde det ju kallas för en vana. 🙂
 


På min instagram (@lofsans) finns film från dagens pass. Vi körde partiella marklyft vilket innebär att man pallar upp stången lite grann från golvet för att kunna fokusera mer på tekniken. Detta är tredje passet jag kör med marklyft och jag lyckades göra 3 repetitioner på 95 kilo, 1,7 gånger min kroppsvikt. Kul! Det ska bli spännande att se hur min löpstyrka utvecklas av att jag blir starkare i marklyft. Många tränare menar på att tunga marklyft gör under för frånskjutet i löpsteget.


Clara, partner in crime. Stark som en oxe! Hon har bloggat mer om träningspasset idag.


Grym start på helgen!


Vi brukar köpa smoothies på Squeezed Up efter passet. Min favorit är Black label med hallon och lakrits.
 
 Efter träningen gick vi en sväng på stan innan jag mötte upp Hans och barnen hemma. Vi gick till Hemköp och köpte lördagsgodis och sedan bakade vi saffranskaka hemma som vi bjöd min syster Agnes och hennes Henric på. Henric har bott i Kalmar hela hösten som en del i hans utbildning men nu är han hemma igen. Skönt, vi har saknat honom. Henric är som en bror för mig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Svara mari 8 december, 2013 at 16:14

  vilken start =)

  [Svara]

 • Svara Saras Träningblogg 8 december, 2013 at 17:44

  Jag gjorde med marklyft igår, inget jag gjort så mycket innan men herrejösses vilken träningsvärk jag har idag!! 😀

  [Svara]

 • Lämna kommentar