Lofsan

Löpintervaller i kvällssol

Jag ska springa en halvmara i slutet av april och de sista veckorna toppar jag formen genom att dra upp farten på mina lite längre löppass. När du vill springa ett längre lopp så är det viktigare att du testar att hålla igång löpningen motsvarande den tid det tar för dig att springa loppet jämfört med att ha testat själva distansen. När du springer loppet kommer du att hålla en högre fart än vad du håller när du tränar. Så fokusera mer på att orka springa länge än långt om du tränar för ett längre lopp.
 
 Mitt pass idag var nästan 100 minuter, vilket är ungefär samma tid som en halvmaraton tar för mig.
 
 Jag la upp passet så här:
 
 1 kilometer snabb gång.
 4 kilometer jogging i 6:00-tempo.
 120 blandade upphopp och explosiva step-up upp på en stubbe.
 14*1 minut med varannan minut i 4:15-tempo (strax under mitt miltempo) och varannan minut i 6:15-tempo på slätt underlag.
 10*1 minut i lång backe där varannan minut är i snabbt tempo uppför och varannan minut jogging nedför.
 2 kilometer jogging.
 
 Jag gillar verkligen variationen i detta pass med både explosiva benövningar och löpning blandat. Dessutom är det spännande att springa snabbare intervaller och istället för att få gå eller stå och återhämta kroppen mellan intervallerna så ska jag hålla ett tempo motsvarande strax under min marathonfart. Lite backar på det så är passet komplett för mig med både längd, intensitet och fart.
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Kommentar

  • Svara Saras Träningblogg 4 april, 2014 at 15:46

    Oj va härligt glad du ser ut. Det blir man av intervaller! (Särskilt i sol)

    [Svara]

  • Lämna kommentar