Lofsan svarar

Lofsan svarar

Hej,
Vilken vacker mamma du är 🙂

Har lite frågor som jag hoppas du kan svara på:

*Kan man träna styrketräning i början av sin graviditet?Är rädd att bli pluffsig å tjock..

*Kan man undvika strechmarks på nåt bra sätt/smörja in sig varje dag typ?

*Är det vanligt med missfall innan vecka 13?

*I vilken vecka började du må illa & i vilken vecka
syntes din mage?

Tack för en bra blogg & lycka till nu.

Kram

Lofsan svarar:

Tack för dina fina ord!

Du kan styrketräna hela graviditeten så länge allt känns bra i kroppen. Kombinera med cykling och promenader om du vill satsa på förbränningsträning. Ungefär 3 kilo extra fett brukar man rekommendera att man lägger på sig under graviditeten inför amningen.

Jag tror inte att man kan förebygga bristningar genom att smörja in sig men däremot så vet jag tjejer som kliat sig på magen för att den varit torr och då fått bristningar av naglarna mot huden, så man kan ju smörja sig av den anledningen. Jag smörjer mage, lår och kärlekshandtagen med olja varje dag.

Jag har ingen aning om missfallsstatistiken. Kanske någon läsare kan hjälpa till?

Jag mådde knappt illa i den här graviditeten, tror inte jag ens kräktes. Däremot spydde jag massor med Sixten, från vecka 3 till 13 tror jag. Båda mina graviditetsmagar har växt fram ganska sent, antagligen på grund av starka magmuskler, jag har inga bilder på datorn från graviditeten med Sixten, de ligger på en extern hårddisk men HÄR finns en bild från vecka 13 i denna graviditet och de två bilderna nedan är från i våras.

Gravid för andra gången, i vecka 11-12...

Samma vecka.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara MansonDust 18 oktober, 2010 at 17:40

  Missfallsrisken är som störst runt v 9 när moderkakan ska börja ta över allt efter gulkroppen.

  [Svara]

 • Svara Anna 18 oktober, 2010 at 18:30

  Tack för dina snabba svar!

  Men vilken vältränad mage 🙂
  Syntes ju inte alls att du var gravid,haha.

  Har en sista fråga (hoppas det är ok),:
  Vad får man göra på sitt första MVC besök?
  Gjorde du ett KUB-test?

  Hälsn. Anna

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Det är nog olika från MVC till MVC men vi har tagit järnvärde, kissprov, blodtryck och pratat.

  Nej, vi gjorde inget kubtest, vi övervägde det inte ens.

  [Svara]

 • Svara Angelica 18 oktober, 2010 at 21:35

  Jag smörde med dyr kräm som skulle göra att man inte fick några bristningar alls på magen. Jag kan säga såhär, det funkade INTE! Så näe, men det var ju trendigt med djurmönstrat i sommar och jag hoppas att det håller i sig! 😉

  [Svara]

 • Svara MansonDust 19 oktober, 2010 at 08:32

  Här gör dom KUB på alla nu, på ren automatik..

  [Svara]

 • Svara Anna 19 oktober, 2010 at 20:50

  Tack för era svar allihopa!

  [Svara]

 • Svara erkki 22 oktober, 2010 at 16:45

  Jäklar Lofsan, va fit du är! =) Nu blev jag motiverad att kamma till mig vad gällande träningen! Lycka till med ditt andra barn!

  Kram Kram

  Erkki

  [Svara]

  Lofsan Reply:

  Jag har lärt mig av den bäste!!

  Miss you!

  [Svara]

 • Lämna kommentar