Lofsan svarar

Lofsan svarar

Här kommer ett inlägg med svar på era frågor…

Hur jag mår?
Förutom ett sjuhelvetes illamående som bara kan kontrolleras med ett gigantiskt matintag mår jag helt okej. Tröttheten känns som ett basebollträ i skallen ungefär 5 gånger per dag men jag har ju alltid möjlighet att vila tillsammans med Sixten.

När är beräknad födsel?
Enligt ett tidigt ultraljud (tacka privat mödravård för den möjligheten) är beräknad födsel 21/10.

Kan jag träna som vanligt?
Nej, jag har tre begränsande faktorer just nu:
1) Två täta graviditeter belastar bäckenbottenmuskulaturen hårt så det är svårt att ”hålla tätt” vid stötvis belastning. Jag kan alltså varken jogga, lyfta tungt eller köra hoppträning.
2) Mina raka magmuskler delade sig redan efter några veckor och jag kan därför inte göra situps eller tyngre styrkeövningar som kräver hög bålstabilitet.
3) Precis som i tidig graviditet med Sixten har jag problem med en höft som låser sig och gör så att högerbenet kan domna bort. När magen växte och trycket på höfterna minskade så försvann dock de besvären så jag håller tummarna för det även vid denna graviditet. Det gör att jag är begränsad vid vissa benövningar.

Var graviditeten planerad?
Ja, vi vill ha två barn med tätt mellanrum. Vi trodde dock inte att jag skulle bli gravid en vecka efter att vi bestämt oss. 🙂

Kan man bli gravid om man fortfarande ammar?
Ja, amning är inget säkert preventivmedel, oavsett om mensen fortfarande är frånvarande. Jag slutade amma i början av december, två veckor senare blev jag kvinna igen.

Hur många barn har vi totalt?
H har tre barn sedan tidigare, två av dem bor regelbundet hos oss. Vi har Sixten tillsammans och i höst kommer vårt andra gemensamma barn.

När började magen synas? Eller syns den överhuvudtaget?
Ibland, helt random, syns den, ibland är sexpacket där. Jag fick en extremt platt mage efter förlossningen, så oavsett om den syns för någon som känner min kropp väldigt väl så syns det inte alls om man inte vet hur jag ser ut annars.

Har jag gått upp något i vikt?
När jag blev gravid med Sixten vägde jag 59. Samma dag som vattnet gick vägde jag 69. Som minst efter förlossningen vägde jag 52-53 och nu väger jag 54. Det är framförallt tuttar och kärlekshandtag som vuxit till sig.

Kommer vi att ta reda på könet?
Ja, om det går att se på det stora ultraljudet i maj vill vi veta om det är en pojke eller flicka.

Hoppas ni fått svar på era frågor, undrar ni över något mer? Och ännu en gång, stort tack för alla era lyckönskningar och hejarop. Ni är bäst! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Sanna 16 april, 2010 at 13:00

  Här kommer ännu ett lycka till och grattis till graviditeten! Härligt att vänta bebis 🙂

  [Svara]

 • Svara Sanna 16 april, 2010 at 13:00

  Här kommer ännu ett lycka till och grattis till graviditeten! Härligt att vänta bebis 🙂

  [Svara]

 • Svara amanda 16 april, 2010 at 13:23

  Vad härligt o följa en ny graviditet! Spännade!

  Jag undrar om du känner dig nå annorlunda i denna graviditet än när du väntade Sixten?

  Önskar ni något speciellt kön den här gången?

  Hejja dig Lovisa!

  [Svara]

 • Svara amanda 16 april, 2010 at 13:23

  Vad härligt o följa en ny graviditet! Spännade!

  Jag undrar om du känner dig nå annorlunda i denna graviditet än när du väntade Sixten?

  Önskar ni något speciellt kön den här gången?

  Hejja dig Lovisa!

  [Svara]

 • Svara Jessica 16 april, 2010 at 19:17

  Grattis till nya knodden i magen.
  Jag har följt din blogg lite till och från sedan sixten föddes, eftersom våra söner är ungefär lika gamla, och nu väntar vi också nummer två samtidigt. Och att vi är ”bonusmorsor” till tre extra har vi också genemsamt =)
  Lycka till med allt!

  [Svara]

 • Svara Jessica 16 april, 2010 at 19:17

  Grattis till nya knodden i magen.
  Jag har följt din blogg lite till och från sedan sixten föddes, eftersom våra söner är ungefär lika gamla, och nu väntar vi också nummer två samtidigt. Och att vi är ”bonusmorsor” till tre extra har vi också genemsamt =)
  Lycka till med allt!

  [Svara]

 • Svara Petra 17 april, 2010 at 07:59

  Hur gammal kommer sixten vara?

  [Svara]

 • Svara Petra 17 april, 2010 at 07:59

  Hur gammal kommer sixten vara?

  [Svara]

 • Svara Linda 17 april, 2010 at 15:36

  oh vad spännande! såg just den roliga nyheten.
  visst är det roligt när det går så fort? jag blev också gravid på drygt en vecka. hann ju inte ens vänja mig vid tanken att bli med barn.
  kollade ju med dig om träning i början, vilket jag uppskattar ditt svar på! dock blev det inte så mycket med det. lite yoga, men det är allt. något kommer alltid emellan, ont eller så. just nu är jag skraj för sammandragningarna..
  men sen! i juli, då blir det en massa barnvagnspromenader.
  hoppas denna graviditet blir lättare för dig!

  [Svara]

 • Svara Linda 17 april, 2010 at 15:36

  oh vad spännande! såg just den roliga nyheten.
  visst är det roligt när det går så fort? jag blev också gravid på drygt en vecka. hann ju inte ens vänja mig vid tanken att bli med barn.
  kollade ju med dig om träning i början, vilket jag uppskattar ditt svar på! dock blev det inte så mycket med det. lite yoga, men det är allt. något kommer alltid emellan, ont eller så. just nu är jag skraj för sammandragningarna..
  men sen! i juli, då blir det en massa barnvagnspromenader.
  hoppas denna graviditet blir lättare för dig!

  [Svara]

 • Lämna kommentar