Baxter

Lite om Baxters namn

Flera av er är nyfikna på hur vi kom fram till att lillebror skulle heta just Baxter. Baxter hette Baxter redan i graviditetsvecka 4, det skrev vi i vår dagbok. Sedan hette han Dexter några veckor men vi skämdes lite för det eftersom vi alltid tänkte på vår favoritseriemördare när vi sa namnet så då bytte vi tillbaka till Baxter igen. Vi berättade för några nära och kära att vi tyckte om namnet Baxter men saknade WOW-reaktionen vi fick när vi berättade att Sixten skulle heta just Sixten så då blev vi osäkra igen och lämnade namnträsket i några månader. När vi började närma oss BF började Hans bli lite stressad över att vi inte bestämt namn än men jag kände mig lugn. Jag hade flera fina namn som jag röstade på men inget som Hans klickade med. Inte lika mycket klick som med Baxter i alla fall. Sedan fick vi massa namnförslag från vänner, familj och er bloggläsare och då hittade vi flera favoriter; bland annat gjorde Dexter comeback, tillsammans med Nils och Axel (Aksel). Jag fortsatte att peppa för mina förslag men Hans satte hårt mot hårt och till slut bestämde vi oss för att bestämma oss.

Vi båda känner att ”vårt” namn Baxter passar på Baxter; tufft, internationellt gångbart, ovanligt, innehåller X, väcker uppmärksamhet. Perfekt helt enkelt! Sedan att vissa förknippar namnet med en fotbollstränare, ett läkemedelsföretag eller felstavad Sophie Ellis Baxtor gör mig absolut ingenting. Baxter är efternamnet på en gammal skotsk klan men det är också ett vanligt förnamn i både England och USA vilket passar bra med våra framtidsplaner…

Och nu är ni säkert nyfikna på vilka pojknamn jag var beredd att ge min son istället för Baxter? Eftersom vi är klara med det angenäma uppdraget att befolka jorden och inte kommer att skaffa fler barn så delar jag med mig av några av de namn vi (jag) haft på vår lista till både Sixten och Baxter, mer eller mindre ovanliga men fina och personliga tycker jag, för er att välja och vraka bland. 🙂

Mauro
Valentin
Timoteus
Milton
Beppe
Nils
Aksel
Max
Walle
Charlie
Dexter
Harry (Vi var nästan säkra på Harry tills Sixtens syskon sa Potter?! och vi insåg att det redan finns ”en Harry”.
Teo
Rally
Titus
Janne
Love
Levi

Kanske kan du hitta ett namn till en framtida son?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Skriv kommentar

 • Svara Lisa med Stella By Stardust 19 november, 2010 at 18:58

  Hej, hittat hit via Alfvan. Trevlig blogg, gillar tränings- och mattipsen och ser fram emot att inspireras när bebisen kommit ut (runt jul). 🙂

  Flera fina namn jag kan tänka mig på bebisen i magen, även om jag inte vet vad det är. Internationellt gångbart är ett måste, däremot behöver det inte vara så originellt.
  Tycker Baxter är grymt schysst, aldrig hört det förut men det känns ändå helt naturligt. Och hans namne Stuart har jag inte förknippat med alls förrän nu när du själv sa det. 🙂

  [Svara]

 • Svara Tina 19 november, 2010 at 20:11

  massa fina namn ju 🙂 Om ni hade fått en flicka vad hade ni haft för namnförslag då?

  Kram

  [Svara]

 • Svara Emma och lilla vilden i magen 20 november, 2010 at 00:02

  Vi har ju en liten Charlie i min mage… Men så kom jag på ett annat namn som jag verkligen inte kan släppa: Cornelis!!!!!!!! Blir kanske lite löjligt när Cornelis Wreesvik-filmen precis gått upp på biograferna men SÅ fint ändå….

  Fast kanske spar det till ev framtida brorsor till Charlie! Ni har allafall valt jättefina namn till era killar, gillar båda namnen skarpt!

  [Svara]

 • Svara Klara 20 november, 2010 at 14:16

  Många fina namn ni har valt mellan!!!
  Våra barn heter Leo & Lova & får vi något mer barn så har jag funderat på ett av era förlag Levi…
  Vi har ju valt namn som börjar på L till våra barn & man har ju fundart på fler L-namn , så även Liv har kommit upp i tanken.
  Kankse har du något förlag på kill/tjejnamn som börjar på L & passar ihop med Leo & Lova…!?
  Tycker Baxter är ett kanonfint namn på en jättesöt liten kille! =)
  Kram

  [Svara]

 • Svara Stina 21 november, 2010 at 20:05

  Vi har ju pojknamn klart om det skulle bli en pojke och det är ett av era namn. Ett namn som står mig varmt om hjärtat <3 efter en man som betytt mycket i min familj.

  Kram

  [Svara]

 • Svara M.H 22 november, 2010 at 18:00

  Ja namn är svårt…min sista fick vänta 1 månad innan det blev nåt bestämt….
  Baxter är coolt och ovanligt … men tycker nog Beppe eller är coolare 😉
  Må så gott .

  [Svara]

 • Lämna kommentar