Lofsan

Liseberg gånger 2

Vi planerade såklart in ett besök på Liseberg när vi var i Göteborg i helgen. Men när jag var klar med mitt heldagsmöte i torsdags så kunde vi inte hålla oss så vi tog spårvagnen till Liseberg redan den dagen, och igen på fredagen. Vi hade så kallade Göteborgskort så vi åkte gratis på alla spårvagnar och hade gratis entré på både Liseberg, Universeum och Alfons Åberg under hela helgen, lyxigt! Vi kunde parkera bilen gratis i stan med det kortet också så för vår del blev det väldigt prisvärt.
 
 Något som inte blev lika prisvärt var barnens åk inne på Liseberg. Första dagen köpte vi kuponger och andra dagen fick barnen Lilla åkbandet och så köpte vi kuponghäfte också. Så här i efterhand inser jag att vi borde köpt Stora åkbandet till båda barnen eftersom de ville åka de stora attraktionerna en hel del och då räcker inte de små åkbanden.
 
 Jag blev så förvånad över att Sixten både körde Lisebergsbanan, Jukebox och slänggungorna, okej att han har noll förmåga att göra riskbedömningar annars men på Liseberg ville han åka allt och blev sur när det var 130 cm längdgräns. Det var riktig tur att han klarade 110-gränsen för de små barnkarusellerna var han inte intresserad av. Farfarsbilarna åkte han i baksätet medan Baxter körde, bara för att vara snäll liksom. Jaja, nästa gång blir det åkband för hela familjen i alla fall och säkert sådana som räcker i två dagar för det var superlyxigt att hänga på låset vid öppningen när det inte fanns några köer alls. Jag tycker att det är superroligt att framförallt Sixten visar så stor glädje över karuseller och sånt, han är annars en riktig IT-kille som helst spelar Minecraft eller Sims nämligen. Han är otippat sportig ibland men får han bestämma själv trivs han nog bäst i soffan med en iPad eller Nintendo.
 
 Jag är glad över att jag fick med hela familjen på Flum rider och tyckte att det var superroligt med Lisebergsbanan. Annars så har jag blivit rätt harig efter att jag blev mamma. När jag var yngre kommer jag ihåg att vi kunde åka Fritt fall på Grönan typ 5 gånger på raken men nu blir jag typ illamående av att gunga på en vanlig gunga. Jag tror att det är graviditetsillamåendet från när jag var gravid med Sixten som hjärnan kopplar an till när jag blir så där lite snurrig. Fy vad det var jobbigt!
 
 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Svara Johanna 8 juni, 2015 at 13:09

  Vad härligt ni verkar ha haft det! Och vad skönt det är att se en träningsbloggare både äta sockervadd själv och låta barnen äta det. Så friskt och så befriande!

  [Svara]

 • Svara Anna - Trend o träning 8 juni, 2015 at 13:57

  Förstår att Gräbsen älskade Lisseberg det & du verkar också ha haft kul 🙂

  Jag har inte varit där sen i 1an på skolresa & är sugen på att uppleva det med barnen nu. Tack för bra tips!

  Kram

  [Svara]

 • Svara SpringSara 8 juni, 2015 at 15:06

  Ja det där med illamåendet känner jag igen, jag kan inte gunga alls längre. men gillar berg. och dalbanor Även om jag är livrädd. Så länge det inte går runt runt! 🙂

  [Svara]

 • Svara Rund är också en form! 8 juni, 2015 at 15:51

  Har man barn över 110 och det värt att köpa stort åkpass i 9 fall av 10. Det blir alltid mer åk än man tror. Särskilt när de hittar sina favoriter och åker samma sak om och om och om igen…. 😉

  Kram M

  [Svara]

 • Svara Marina 8 juni, 2015 at 20:18

  fixar inte nåt gung eller runtåkande alls sedan mina graviditeter, blir illamående bara av att titta på faktiskt :-/ kunde inte ens åka Balder, backarna på slutet gjorde mig helt yr och jag fick sitta en kvart och låta världen sluta gunga…

  Mina kids är inte alls ”på” att åka, stora (som är 10) vill inte ens åka rabalder så för oss är det ruskigt ovärt att ens betala entren 😉 vi brukar dock komma hem med ett helt galet antal kilo godis som vi vunnit på alla hjul 😀

  Kram!

  [Svara]

 • Svara Sara 10 juni, 2015 at 02:38

  Måste först tacka för en mkt trevlig blogg!!
  Vilken härlig resa!! Vi planerar en liknande i september, med Alfons Åberg, Liseberg och universium. Jag undrar vad du och dina barn tyckte om Alfons Åberg-huset? Mina barn är 8 och 5.

  //Sara

  [Svara]

 • Lämna kommentar